Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OPOZICIJA

LDP, NDS i Nova stranka za opozicioni blok uz DS!

Autor: Beta | 03.06.2014 - 18:20:00h | Komentara: 1

Nova demokratska stranka, Liberalno demokratska partija i Nova stranka danas su izrazile spremnost da razgovaraju o stvaranju šireg demokratskog opozicionog bloka, koji je predložio novoizbrani predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić.

Pajtić se nakon izbora zauzeo za okupljanje šireg demokratskog bloka, jer u suprotnom, kako je naveo, Srbija nema šanse, a razjedinjena opozicija ne deluje uverljivo i nije kredibilna alternativa.
Pojašnjavajući predlog, potpredsednik DS Borislav Stefanović izjavio je danas za agenciju Beta da se ne radi o inicijativi za stvaranje nove Demokratske opozicije Srbije (DOS) koja je 2000. godine pobedila vlast Slobodana Miloševića.
"Inicijativa je pre svega u pravcu što šireg okupljanja ličnosti, organizacija nevladinog sektora, sindikata, akademske javnosti, pa i političkih partija. Ona nikako nije usmerena na to da mi pravimo neki novi DOS, gde imate lidere koji se dogovaraju oko podele kolača", rekao je Stefanović.
Portparol LDP Jovan Najdenov je ocenio da cilj razgovora ne sme biti samo prost zbir svih stranaka koje bi činile protivtežu aktuelnoj vlasti, već politički dogovor.
Šef poslaničke grupe NDS Marko Đurišić je izrazio zadovoljstvo zbog toga što DS priznaje da je NDS opoziciona stranka.
"To nam je osporavano od kada smo počeli sa političkim delovanjem", rekao je Đurišić agenciji Beta i dodao da će NDS biti deo rešenja za opoziciono jačanje.
Upitan da li nedavne kritike predsednika NDS i bivšeg lidera demokrata Borisa Tadića na račun Pajtića i njegovog prethodnika Dragana Đilasa mogu da otežaju pregovore, odgovorio je da je i Pajtić kritikovao Tadića zbog izbornog rezultata DS.

Ovo vest brzo je demantovao lider Nove stranke i nekadašnji premijer, Zoran Živković, rekavši da ne planira nikakvu saradnju sa strankom Borisa Tadića.

Poslednji komentari
  • RAVNOPRAVNOST Vreme: 04.06.2014 13:16h

    Чланови ДС из централне Србије знају да будућност ДС има ДВЕ могућности: (1). ако Пајтић ојача аутономашку струју која жели државне атрибуте за покрајину Војводину, то је почетак краја ДС, јер на следећим изборима неће проћи ЦЕНЗУС у централној Србији. (2). ако се ДС реорганизује тако да сви грађани и региони Србије имају једнака локална и покрајинска права (без државних надлежности), онда има шансе да на следећим изборима (заједно са свим проевропским опозиционим странкама), буде ДРУГА по броју гласова..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP