Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

KRITIKE

LDP: SNS poliitčki oslonac
ekstremističkih organizacija!

Autor: Beta | 10.12.2012 - 17:57:00h | Komentara: 58

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je danas da je Srpska napredna stranka (SNS), napadom na grupu nevladinih organizacija i Kuću ljudskih prava u Beogradu, pokazala da je politički oslonac ekstemističkih organizacija.

LDP

SNS poliitčki oslonac ekstremističkih organizacija: LDP | Foto: FoNet

SNS je pokazala da je potpuno izgubila kompas, naveo je LDP u saopštenju i istakao da je SNS na Dan ljudskih prava napadom na grupu NVO i Kuću ljudskih prava "samo potvrdila da je ona ideološki i politički oslonac onima koji prave spiskove za progon i uništenje nevladinih organizacija, medija, javnih ličnosti".

Prema LDP-u, svako ko kritikuje naprednjake danas se u ispadima i saopštenjima SNS, njenih ministara i funkcionera proglašava
sumnjivcem i saboterom.
"To je logična posledica atmosfere u kojoj ministar pravde mitinguje sa "Obrazom" i pokretom "1389", ekstremisti prete čak i Ustavnom sudu, a u nekim sredinama u Srbiji "Naši" postaju koalicioni partneri stranaka vlasti", piše u saopštenju.
LDP je naveo da je Kuća ljudskih prava institucija koja je osnovana na inicijativu te stranke i da predstavlja instituciju saradnje civilnog i gradskog sistema, kao što je u uobičajeno u civilizovanom svetu koji naprednjaci očigledno još uvek preziru, uprkos deklarativnoj privrženosti ljudskim pravima i demokratiji.

Vučić zapretio članstvu

Čekamo odgovor naprednjaka | Foto: Milorad Milenković

"Nedopustivo je da se SNS brutalno i vulgarno obračunava sa svakim ko se usudi da kritukuje njenu vlast ili njene lidere. Takvo ograničeno ponašanje pokazuje da iza svakodnevnih saopštenja i agresivnosti naprednjaka stoji ista ona logika koja je pre 20 godina svakoga ko se bori za ljudska prava i pravo na kritiku vlasti proglašavala izdajnikom i stranim plaćenikom", piše u saopštenju.

LDP je naveo da su u Srbiji ljudi zbog toga ginuli, u političkim ubistvima i histeriji iza kojih su stajali ideološki uzori današnjih naprednjaka.
"Zbog toga ovaj naprednjačko-ekstremistički teror mora odmah da prestane i da vlast prestane da bombarduje javnost uvredama, etiketama i pretnjama svakoj organizaciji civilnog društva ili političkoj partiji koja se usudi da primeti da se stanje ljudskih prava u Srbiji ubrzano pogoršava", smatra LDP.
Poslednji komentari
  • Artur Vreme: 10.12.2012 18:29h

    Nisam politicki opredeljen ali koliko mi se cini, na kofenciji u toj kuci je napadnut sns, tj vucic i nikolic bez ikakvog povoda, ako je to centrar za demokratiju onda je demokratski da se na prozivku odgovori. I ne vidim zasto se ldp toliko mesa, i zasto napada sns bez ikakavog povoda

  • Volujak Vreme: 10.12.2012 18:41h

    Naprednjaci su donosioci promena u Srbiji i to se mora postovati.

  • Cicka Vreme: 10.12.2012 18:42h

    Cedica,racundzija,koji od ekonomskog fakulteta ima sedam dana,sa sve vikendom.

  • Hodajuci covek Vreme: 10.12.2012 18:44h

    Gospodo iz LDP-a,iskoristite staus opozicije,sedite u poslanickim klupama i ucite kako se vodi drzava.

  • Buntovnik Vreme: 10.12.2012 19:26h

    Čeda je odavno izgubio kompas, zato mu se i rasipa stranka.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP