Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ORGANIZUJU SE

LDP: Stanje neodrživo, spremni smo na razgovore sa DS!

Autor: Beta | 20.10.2013 - 20:04:00h | Komentara: 1

Potpredsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Bojan Djurić izjavio je danas da u vlasti vlada konfuzija i da se izjave razlikuju od prakse, a da je LDP spreman za razgovore sa Demokratskom strankom (DS) i svima koji žele da promene sadašnje neodrživo stanje u Srbiji.

Bojan Đurić

Bojan Đurić | Foto: Nenad Đorđević

"Ne može istovremeno i put ka Evropi i cenzura izložbe u Novom Sadu, ne može i modernizacija i haos u stotinama javnih i državnih preduzeća", rekao je Đurić na izbornoj skupštini kraljevačkog odbora LDP.
Đurić je naveo da osnivači LDP nisu osnovali stranku da bi bili u pravu, nego da bi sprovodili ono o čemu govore.
"Zato nam je potrebna širina, mnogo više ljudi, moćnija organizacija, povratak ljudi u politiku, saradnja sa onima koji su u drugim partijama i civilnom društvu, odnos sa ljudima koji su pobegli od politike ili im se ona do sada gadila. To je bila suština poziva DS-u da se konsoliduje i da razgovaramo, da raščistimo odnose i da se ponašamo kao racionalni političari, rekao je Đurić i istakao da je za zemlju koja probija granicu od 20 milijardi evra javnog duga, ima ogromnu nezaposlenost, masovno siromaštvo, bedu i krhku demokratiju, najopasnije da nema snažnu političku alternativu vlasti.
"Sadašnje stanje je neodrživo i nužno je formulisati odgovor na sadašnju politiku, na konfuziju u vlasti, na odstupanje između izjava i prakse. Odrasli smo i sazreli i sada smo u stanju da damo odgovor na unutrašnje slabosti vlasti koja ima rejting, ali nema jasnu ideju kako rešiti taj dug, nezaposlenost, besperspektivnost, razoreno školstvo, zdravstvo, nauku", rekao je Đurić.
Dodao je da je LDP spreman za razgovore i konkretnu politiku i da su
"već gotovi i papiri i predlozi i jasne politike".
"Počinjemo te konkretne razgovore za nekoliko dana i mislim da smo na dobrom putu. LDP neće voditi političke krstaške ratove niti će praviti frontove.
Ovo nije i neće biti novi DOS, nego efikasna organizacija koja nije samo 'protiv' vlasti, nego je za poštenu i iskrenu reformu javnog sektora, nesposobnih javnih preduzeća, rasipničkih fondova za zdravstvo i penzije i učmalog obrazovanja",
rekao je Đurić.
Dodao je da je potrebno uhvatiti korak sa svetom koji je šokiran kada vidi da se političari u Srbiji bave temama koje su bile aktuelne pre 25 godina, ali su danas prevaziđene.
Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 22.10.2013 07:56h

    Djuricu,omasovicete se,ako uspe Cedin plan,da sa LDP i DS preko Tadica ujedini te 2 partije,,zajedno skinu kompromitovanog Djilasa,Ceda otkaci Borisa...i eto ga za 3/4 godine na celu demokrata...mozda i ranije.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP