Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LDP: Vlada odbila
kontrolu novca za Kosovo!

Autor: Beta | 30.11.2012 - 19:52:00h | Komentara: 5

Liberalno demokratska partija (LDP) saopštila je večeras da je zapanjena odlukom Vlade Srbije da odbije amandman, predlog te stranke, za institucionalizuje kontrolu da bi se utvrdilo da li novac namenjen Srbima na Kosovu, stiže do njih.

LDP

LDP zapanjen odlukom vlade | Foto: FoNet

"Vlada Srbije takvim pristupom šalje jasnu poruku da ne želi da menja naopaku praksu koja je izvor kriminala i korupcije vezanog za budžetske transfere na Kosovo", piše u saopštenju LDP.

Stranka ukazuje da je Vlada odbila amandman kojim se insistira da Državna revizorska institucija obavezno proverava trošenje budžetskih sredstava namenjenih za Kosovo.
"Zapanjeni smo ovakvim odlukom Vlade Srbije i ministra finansija s obzirom na opštepoznatu činjenicu da se iz budžeta na Kosovo transferiše blizu milion evra dnevno, i da smo svedoci da taj novac gotovo da ne dolazi do krajnjih korisnika", navodi LDP.
Kako LDP ocenjuje, odbijanje tog amandmana pokazuje da će se nastaviti netransparentno trošenje novca gradjana Srbije i ostavlja veliku sumnju da li će novac stići do najugoženijih na Kosovu.
"Začudjeni smo očitim nastavljanjem iste prakse kada smo godinama bili svedoci mnogih sumnjivih i kriminalnih poslova vezanih za trošenje budžetskog novca na Kosovu, prezentovanih u televizijskim emisijama, a koje su kasnije potvrdili i najviši zvaničnici aktuelne vlade", dodaje LDP.
Poslednji komentari
  • Mackica011 Vreme: 01.12.2012 00:00h

    bitno cedice da si ti pustio bradicu i novi imidz da nas pokusati ubediti da si se uozbiljio preko noci...jadna i tvoja stranka i politika…

  • Kockica Vreme: 01.12.2012 00:01h

    Cedice i ti si ocajan i ljubomoran kao Boris, zato sto si ispao iz kombinacije da napravis vladu, pa ti sada ostalo jedino samo da se bavis kritikama.

  • Jagodica bobica Vreme: 01.12.2012 00:02h

    Stalno me nasmeje ovaj LDP kad cujem izjave....nek objasni narodu njihov lider cedica odakle mu tolika imovina i nek prizna s kojim podzemljem radi...providan je iz aviona...samo napada i kritikuje...sreca po narod sto nije usao u vladu....izbegnuta je tragedija.

  • Malici -Mica Vreme: 01.12.2012 02:08h

    Cedo se brine i sprecava korupciju . Da nije vratio Fidelinku ili brine da li ce ostati nesto i za njega. ?E sto je previse,previse je Cedo od tebe.

  • jova Vreme: 02.12.2012 00:24h

    LDP mora da se javi pa to ti je!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP