Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PRIZNANJE

Leskovac proglasio Vučića za počasnog građanina!

Autor: FoNet | 10.10.2013 - 18:44:00h | Komentara: 7

Odbornici vladajuće večine u leskovačkoj Skupštini usvojili su danas predlog da se predsedniku SNS i prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću dodeli zvanje počasnog građanina, a od stranaka koje su u vlasti, tu odluku nisu podržali samo odbornici DSS.

Sam protiv trojice: Aleksandar Vučić

Dobio priznanje: Aleksandar Vučić | Foto: Željko Šafar

Vučiću će priznaje biti dodeljeno na svečanoj sednici gradske Skupštine povodom Dana grada, 11. oktobra.
Odbornici DŠ su prisustvovali današnjoj sednici, ali nisu želeli da glasaju, a protiv su bile i dve odbornice opozicione Demokratske stranke.
Jelena Spirić iz DS je postavila pitanje šta je konkretno Vučić učinio za razvoj Leskovca i ukazala na tešku situaciju u kojoj se nalazi Srbija.
Prema njenim rečima, iznos od pet miliona evra za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda nije nešto što će Vučić obezbediti, već se ministarstvo 2010. godine ugovorom obavezalo da će taj novac dati gradu.
Spirić je podsetila da se izgradnja tog postrojenja finasira iz evrospkih fondova i da je največi donator Vlada Holandije.
"Imate većinu i možete izglasati sve, ali je cilj svega ovoga da gradonačelnik Goran Cvetanović spasi svoju političku funkciju i sadašnju poziciju", rekla je Spirić.
Odgovarajući na primedbe, gradonačelnik Cvetanović je rekao da je rejting Vučića najveći je u Srbiji, uprkos tome što se veoma teško živi.
"Vučić jedini daje nadu i sa njime možemo da očekujemo svetliju budućnost, a priznanje koje mu se dodeljuje biće za njega obaveza da radi više za naš grad", rekao je Cvetanović.
Što se tiče postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, on je istakao da je tačno da su radovi počeli u vreme vlasti DS, ali su izvođeni bez dozvola, koje su dobijene tek pre šest dana.
Predsednik Skupštine Živojin Stefanović kazao je da se Vučiću priznanje dodeljuje za sve što je u proteklih godinu dana uradio sa aspekta organizacije institucija sistema vlasti.
Leskovac je grad koji kopni, ocenio je Stefanović, dodavši da upravo zbog toga u Vladi Srbije treba sticati prijatelje.
Leskovac ne može da pokrene privredni razvoj bez podsticaja iz Beograda. Potrebna nam je razvijena industrija, jer ne možemo da se oslanjamo samo na poljoprivredu, rekao je Stefanović.
Poslednji komentari
  • Velko Vreme: 10.10.2013 19:04h

    Uh samo poćasni građanin. Špomenik da nu podignu kao nekad Užičani Titu!

  • Pera Ždera Vreme: 10.10.2013 19:51h

    Ma to ovi iz opštine, ima ih preko 800 zaposlenih na 150 stolica pa su se utrtili da ih Vučko ne rastera. Će ako treba i spomenik od 9m da mu dignu ko šipci klintonu.

  • pera Vreme: 10.10.2013 20:28h

    Ko u Leskovcu pronadje vazelin neka se javi dobija nagradu i to od najvece ptice kako bese ono se zove ORO

  • nedjo Vreme: 11.10.2013 04:06h

    hahaha,koji poltronizam

  • Bata Vreme: 11.10.2013 09:07h

    Da li se to ne stvara neki novi nadvodja. Zar smo mi kao narod toliki poltroni i uvlakači najmoćnijima. Da se to dešava nekom drugom a ne nama al bi se njima smejali. Na žalost to je priča o nama i od vremena Nušića i Domanovića ništa se nije promenilo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP