Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

RAT NS I DVERI

Lider Dveri očekuje izvinjenje Ilića, on ponovo optužuje

Autor: Tanjug | 05.10.2013 - 18:08:00h | Komentara: 2

Lider pokreta "Dveri" Boško Obradović izjavio je danas da očekuje izvinjenje ministra građevine Velimira Ilića zbog optužbi na račun njegovog oca, građevinskog inspektora Milisava Obradovića, koga je Ilić danas ponovo optužio, navodeći da je obavljao posao mimo zakona.

Ilić kaže da je otac Boška Obradovića (na slici) iz

Ilić kaže da je otac Boška Obradovića (na slici) iz | Foto: FoNet

Obradović je danas zjavio da očekuje izvinjenje Velimira Ilića ili njegovu smenu, zbog neosnovanih optužbi iznetih na račun njegovog oca da je primao mito kako se ne bi rušili nelegalno izgrađeni objekti.

Obradović kaže da je postalo više nego jasno koliko je predaleko otišao ministar Ilić.

- Ovo je bio pokušaj moralnog ubistva porodice Obradović i pokreta 'Dveri', pa zbog toga, posle potvrde tužilaštva da su izjave neosnovane, očekujem javno izvinjenje ili smenu Ilića - naveo je lider pokreta Dveri. On smatra da je nedopustivo da se na ovako bahat način, bez ijednog dokaza, oklevetati bilo ko, a posebno običan čovek koji je pred penzijom i koji, kako kaže, u svojoj karijeri nema niti jednu mrlju.

- Ako izvinjenja nema, ponavljam poziv na TV duel na kome bismo pred gradanima dobili priliku da iznesemo svoje stavove. Ne vidim zašto se ministar plaši ovog duela, ako je siguran u ono što je javno izrekao - zaključio je Obradović.

Sa druge strane, ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić kaže da su sklonjeni svi dokazi protiv šefa građevinske inspekcije Milisava Obradovića koji ukazuju da nije radio svoj posao u skladu sa zakonom. Prema njegovim rečima, samo u Čačku postoji 25.000 objekata koji su za rušenje, a šef građevinske inspekcije ništa nije preduzeo po tom pitanju.

- Jedan od tih objekata za uklanjanje je i zid kod Partizanovog magacina, međutim, ni to nije urađeno, a za taj 'previd' plaćeno je oko pet miliona dinara - naveo je ministar.

Čačansko preduzeće "Znamgraf" je napravilo taj zid, komšije su tražile rušenje i pokrenuli tužbu, a inspektor Obradović nije sproveo izvršno rešenje po okončanju postupka, niti je podneo krivičnu prijavu, objasnio je Ilić. Nakon toga je, kako dodaje, uplaćeno je pet miliona dinara "Dverima" - da li sa računa pomenute ili ćerke firme, što se, navodi Ilić, može proveriti po izvodima poslovnih banaka. Ilić kaže da je, upravo zbog toga, za skupštinskom govornicom izneo te argumente, pa očekuje da reaguje policija i tužilaštvo.

- Postoji na hiljade prijava za bespravno sagrađene objekte u Čačku, pa se pitam kako taj prepošteni inspektor Obradović ništa nije uradio po osnovu njih - zaključio je ministar.
Poslednji komentari
  • radoslav Vreme: 05.10.2013 20:09h

    Šta reći,osim VALJA LAMPEK.Po tom nadimku je bio poznat u Čačku mnogo godina pre nego što se ugurao u politiku radi čerupanja Srbije.Zanat u čerupanju je doktorirao kada baba Dane i čiče Prelivode.

  • DSV Vreme: 07.10.2013 10:54h

    DECKO DA MU NA SUDU UZMES zadnju paru I OVAKO JE POKRADENA!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP