Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREDLOG ZA POBOLJŠANJE SITUACIJE

Ljajić: Do kraja nedelje ekonomske teme su "teme svih tema"

Autor: Tanjug | 04.06.2013 - 10:53:00h | Komentara: 1

Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine, telekomunikacija i informacionog društva Rasim Ljajić izjavio je danas da će lideri tri vladajuće stranke do kraja nedelje doneti predlog ekonomskih mera, ocenivši da je ekonomska situacija u Srbiji teška.

Ljajić poručuje da će ekonomija i ekonomske mere biti "tema svih tema i apsolutni prioritet" posle 28. juna.

Ljajić

Rasim Ljajić


Ljajić je gostujući na TV B92 kazao da će nakon što se lideri SNS, SPS i URS Aleksandar Vučić, Ivica Dačić i Mladjan Dinkić usaglase oko mera, oni će razgovarati i sa predstavnicima socijalno-ekonomskog, fiskalnog i privrednog nacionalnog saveta.

"Očekujem da ćemo do kraja nedelje dobiti predlog mera o kojima će raspravljati vladajuća koalicija, a onda sa predstavnicima Socijalno-ekonomskog, Fiskalnog i Privrednog-nacionalnog saveta i tek nakon toga moguće na jednoj od narednih sednica da budu usvojene. Trojica lidera će predložiti te mere", istakao je Ljajić.

On je istakao da očekuje da će se o tome razgovarati u četvrtak na sastanku, ali da to ne znači da će one tada biti usvojene, "već će to biti početak usaglašavanja ekonomskih mera".

"Do kraja nedelje će te konsultacije biti obavljene. Situacija je dosta teška i ozbiljna", ocenio je Ljajić i dodao da je upoznat sa spiskom mera, ali da ne znači da će taj spisak biti i usvojen.

Na spisku nephodnih izmena je i Zakon o radu, rekao je Ljajić i dodao da ne očekuje tu radikalne promene, u smislu da se ljudi plaše da će poslodavci moći tek tako da ih otpuštaju, ali da su neke izmene neophodne.

"MMF je svojevremeno predložio najmanje dve izmene. Jedna se tiče otpremnine, jer je nelogično da dobijete otpremninu na jednom radnom mestu za pet godina, a odete na drugo radno mesto i tamo radite 10 godina, a drugi poslodavac vam daje otpremninu za 15 godina. Druga izmena je bila vezana za rad na odredjeno vreme, u našem zakonu je 12 meseci, predlog je tri godine", kazao je Ljajić.

Ljajić je rekao i da na današnjoj redovnoj sednici vlade nije bilo reči o ekonomskim merama.

On je objasnio da je u pitanju redovna sednica vlade, budući da u četvrtak ona nije održana.

Upitan zašto toliko dugo traju konsultacije po pitanju ekonosmkih mera, Ljajić je kazao da je bolje da one budu duže, da se donesu prave mere, "nego mere koje neće dati rezultate koje očekujemo".

Upitan za dolazak "Ikee", Lajić je rekao da nema dileme da oni dolaze u Beograd, gde će im biti regionalni centar, kao i da završavaju još neke procedure oko kupovine zemljišta u okolini Beograda.
Poslednji komentari
  • ljubica Vreme: 04.06.2013 14:40h

    A evo i experta Ljajica. Dok je bio ministar za rad i socijalna pitanja Tadic otpustio uz Ljajicev blagoslov 400.000 radniak.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP