Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NEKO JE I TO PRIZNAO

Ljajić: Imamo preglomaznu i skupu državu!

Autor: Tanjug | 05.09.2013 - 14:18:00h | Komentara: 2

Ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da će prioriteti nove vlade biti ekonomija, primena Briselskog sporazuma i evropske integracije, ocenjujući da imamo "preglomaznu, raspojasanu i skupu državu".

Ne odlučuje o  izborima:  Rasim Ljajić

Rasim Ljajić | Foto: Nebojša Marković

Ljajić je u intervju NIN-u, na pitanje ko će u Srbiji osetiti najavljeno stezanje kaiša, rekao da ta štednja predvidja da se ne troši ono što se nema, i da će stezati kaiš onaj ko može i ko troši više.

"Naravno da nema uspešne reforme ukoliko ne zaštitite najugroženije", ukazao je Ljajić.

On je dodao da "imamo preglomaznu, raspojasanu i skupu državu" i da u javnom sektoru radi više ljudi nego što je realno potrebno.

Ministar je naveo da vlada mora da kaže da je spremna da udje u rizik i da po cenu popularnosti sprovodi te reforme.

"To će biti ispit za vladu. Ja mislim da mi treba da preuzmemo tu vrstu rizika makar nas to i koštalo na sledećim izborima", ocenio je Ljajić.

Na pitanje da li koalicioni partneri dele to uverenje, Ljajić je rekao da smatra da je najveća stranka na tom stanovištu i dodao da je i lider SNS Aleksandar Vučić to rekao, a da je i iz ekspozea premijera Ivice Dačića bilo vidljivo da je spreman da ide u ključne reforme.

Prema njegovim rečima, sada kada je proces rekonstrukcije završen treba jasno reći šta su prioriteti vlade i šta u kratkom roku treba da uradi, "a ne da opet udjemo u atmosferu, ko će sa kim, ko će protiv koga, kada će biti izbori - onda od ozbiljnog posla nema ništa".

Na pitanje šta ukoliko, ipak, dodje do izbora za nekoliko meseci Ljajić je rekao da izbori nisu uvek "najgore rešenje".

"Ako ih bude, mislim da je najvažnije da se formira jedna stabilna vlada sa što manjim brojem stranaka, koja je spremna da kaže - ovo su bolne reforme, mi ćemo ove reforme u prvoj godini sprovesti, neka nas košta šta košta, ali znamo da radimo dobru stvar. Možemo da budemo na vlasti ne znam koliko dugo, ali ukoliko krupne stvari ne rešimo ništa nismo uradili", ocenio je Ljajić.

Na pitanja vezana za trgovinu Ljajić je rekao da je izvestan dolazak LIDL-a koji otkupljuje lokacije i objekte po Srbiji i dodao da IKEA definitivno dolazi u Srbiju i da se završava papirologija.

"Regionalno sedište IKEA će biti u Beogradu za Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju i Rumuniju i kasnije sve zemlje gde se bude širila", rekao je Ljajić.

Ljajić je rekao i da ne veruje da u postojećim uslovima Telekom može da izdrži konkurenciju i da ga je stoga svakako bolje privatizovati ili pronaći strateškog partnera.
Poslednji komentari
  • DSV Vreme: 05.09.2013 17:17h

    Sta sad mudrujes kolko juce ti se vlada uvecsala za DVA ministra ??? Aloooo procitan si ,nista uradio mnogo lepog pricao!

  • momazver Vreme: 05.09.2013 17:50h

    ljajicu izgleda da ste vi dobar covek i nemjte da se sramotite izjavama tog tipa..treba stezati kais..ostavite druge da se brukaju,one koji su za pocetak raskopcali kais vlade i uveli jos NEPOTREBNIH ministara/zbog mira kolalicije,sigurnosti stranacko sefovskih fotelja i pojedinih delova drzave.narod ionako nema sta da steze na stomaku,a bogami ostala je jos samo jedna rupa na kaisu,ako ga upotrebimo kao kravatu..da to tako pezorativno nazovem.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP