Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MINISTAR SPOLJNE I UNUTRAŠNJE TRGOVINE OTKRIVA:

Ljajić: Milionska šteta od zloupotreba robnih rezervi!

Autor: Tanjug | 12.11.2013 - 12:44:00h | Komentara: 1

Zloupotrebama robnih rezervi u proteklom periodu napravljena je milionska šteta državi, a samo manji deo nestalih količina, pre svega pšenice i kukuruza je vraćen, rekao je danas ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

Uvoz GMO uslov za  ulazak u Svetsku trgovinsku organizaciju: Rasim Ljajić

Rasim Ljajić | Foto: Nebojša Marković

Ministar je u Skupštini Srbije rekao da policija radi svoj posao i dodao da se nada da je sada prekinut lanac zloupotreba.


Bila je javna tajna da roba koja je data skladištarima postoji samo na papirima, a onda na terenu smo imali prilike da vidimo sve i svašta. Direkcija za robne rezerve dala je svu dokumentaciju policiji, rekao je Ljajić u parlamentu, gde poslanici raspravljaju o Predlogu zakona o robnim rezervama.


Ističući da se neko debelo bogatio od zloupotreba u robnim rezervama, ministar je naveo da je nestalo oko 80.000 tona pšenice i kukuruza, dok je vraćeno oko 13.000 tona pšenice i oko 2.500 tona kukuruza.


Prema njegovim rečima, sa skladištarima koji su u roku od mesec dana vratili robu obnovljen je ugovor, a ideja je da se aktiviraju hipoteke skaladištara date za robne rezerve koje nisu vratili.


Ukazujući na to da država godišnje za zakup plaća oko 460 miliona dinara, ministar je rekao da je za taj novac mogao da se napravi skladišni prostor.
Zbog toga, kako je rekao, država zbog uočenih zloupotreba namerava da obezbedi veći prostor koji će biti u njenom vlasništvu a u kome će se skladištiti robne rezerve.


Govoreći o novim zakonskim rešenjima u toj oblasti, koje su pred poslanicima, Ljajić je rekao da je njihov cilj reforma sistema robnih rezervi, sprečavanje zloupotreba u toj oblasti i uskladjivanje sa standardima Svetske trgovinske organizacije i EU.


Ljajić je izrazio uverenje da će nova zakosnka rešenja omogućiti da se robnim rezervama upravlja efikasnije i transparentnije.


Novina je i to što se, kako je rekao, uvode i obavezne rezerve nafte i naftnih derivata, a Direkcija za robne rezerve upravljaće tim delom rezervi.

Poslednji komentari
  • momazver Vreme: 14.11.2013 07:36h

    Sefu prodavnice dosla kontrola.-Gde su ti 3 dzaka psenice. -Pojeli misevi,inspektore..-Gde su ti 2 dzaka kukuruza...-Pojeli misevi...-Pa dobro gde ti je dzak bibera..-Pojeli misevi.....-Misevi.....-jeste gosn inspektore .pojeli...sve jedu i placu,jedu i placu.... I stvarno za 460 miliona drzava mora da napravi svoj skladisni prostor...TO SU NACIONALNE REZERVE, a ne prcija MISEVA I LOPOVA..Mada neznamRasim je ima dobrih ideja/da se smanji cena monopolista za litar ulja/,ALI SLAB UTICAJ U VLADI

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP