Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PADA I BRAT BIVŠEG MINISTRA

Mađari i Hrvati sa SNS i SPS smenjuju gradonačelnika Subotice Dulića!

Autor: Tanjug | 20.11.2013 - 11:25:00h | Komentara: 2

Odbornici Saveza vojvođanskih Mađara, SNS, SPS i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini predali su danas zajednički predlog za razrešenje gradonačelnika Subotice Modesta Dulića i svih članova Gradskog veća.

Modest Dulić

Predsednica Skupštine grada Subotica Marija Kern Šolja rekla je na konferenciji za novinare da je ovaj predlog predat u zakonskom roku, sa dovoljnim brojem potpisa i da će se naći sutra na sednici skupštine gradskog parlamenta.
Ukoliko ovi predlozi budu usvojeni, ostavku će podneti i predsednica skupštine Marija Kern Šolja, a za novog gradonačelnika biće predložen lider SVM-a u Subotici Jene Maglai, dok će za novog predsednika skupštine biti predložen Radmilo Todosijević iz SNS.
Maglai je podsetio da se razgovori o budućnosti vlasti u Subotici vode već neko vreme i da se nada da će nova vlast grad pokrenuti iz desetogodišnje učmalosti.
Po njegovom mišljenju, ove četiri stranke, koje će činiti novu koaliciju, predstavljaju sve nacionalne zajednice u Subotici i imaju kapacitet da unaprede stanje u gradu.
Na pitanje da li će sutra svi odbornici SNS glasati za promenu vlasti, predstavnik SNS Mitar Samardžić rekao je da će se sutra videti jedinstvo te stranke.
Nova koalicija predložila je i da Gradsko veće ubuduće umesto 11 ima sedam članova, da se ukinu pomoćnici predsednika skupštine, i ako ovi predlozi budu usvojeni broj funkcionera u izvršnoj vlasti Subotice biće manji za šest.
Poslednji komentari
  • DSV Vreme: 20.11.2013 16:15h

    Vid SVM ode sa RADIKALIMA a toliko su se ZAKLINJALI .E pa bice vas gradonacelnik ALI MUZIKA iz SNS-a ili ti Radikalska! I nemoj posle da placete i idete preko grane da se zalite .

  • srecna Vreme: 20.11.2013 23:03h

    hvala Bogu dragome, bio je red vise da se maknemo tih Dulica... ortoped a urbanista, a njegov brat jos gore

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP