Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POLIGLOTE U POKRAJINI

Maj nejm iz Pajtić!

Autor: M. Medenica | 25.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Vizionarstvu Bojana Pajtića nikad kraja - ne da je vladom u senci, hladovini i zavetrini zadao „ozbiljan“ udarac aktuelnoj vlasti, već je svoju, pokrajinsku, odlučio da učini poliglotskom, vodeći se valjda onom „koliko jezika govoriš, za toliko ljudi vrediš“, pa će vojvođanske demokrate ubuduće vredeti najmanje za dvoje...

Da ga ceo  svet razume:  Bojan Pajtić

Da ga ceo svet razume: Bojan Pajtić | Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Naime, Vlada Vojvodine raspisala je tender male vrednosti za svojevrsnu nabavku profesora engleskog i nemačkog jezika (zvuči smešno, ali tako je) koji će tamošnje funkcionere, birokrate i resto ćata u pokrajinskoj upravi učiti veštinama sporazumevanja, pregovaranja i namamljivanja investitora sa pomenutih jezičkih područja.


Kurs će trajati dva semestra, a pokrajinski prvaci u školske klupe sešće već od septembra. Prema uslovima konkursa profesori će redovno morati da izveštavaju „naručioca“ o prisutnosti polaznika, što faktički znači da će svako ko beži s časova kod Pajtića na raport, a možda ga usput i propita malo, pre nego što mu na roditeljskom opravda izostanke...

Šalu na stranu, ulaganje u ljude je najbolja investicija, a kako su inostrani ulagači „navalili“ put Pajtićevog kabineta, možda ne bi bilo zgoreg da usput nabavi kojeg profesora za svahili, mandarinski, aramejski, jezik drevnih Inka, Maja i Asteka, jer nikad se ne zna ko sve stiže s lovom, a možda na količinu dobije i popust - na tri profesora engleskog jedan mandarinskog gratis?
Poslednji komentari
  • ds222 Vreme: 25.07.2015 17:23h

    Koliko SARKAZMA u ovom clanku samo zato sto se radi o Vojvodini ,a ne o pajticu .Pajtic VAM je nocna mora urednici i administratori Blica .Ni jedan komentar ovog tipa nikad necete objaviti ali REMITENDA u Vojvodini vam pokazuje ZASTO!

  • ds222 Vreme: 25.07.2015 17:24h

    Pise "Ostavite vas kjomentar ali ako nije povoljan bice "EROR "!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP