Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GLASNO

Maja Gojković: Bilo je predloga za miting podrške Zakonu o radu, ali je Vučić bio protiv

Autor: Blic | 13.07.2014 - 13:01:00h | Komentara: 11

Sprovođenje ekonomskih reformi i politička i ekonomska stabilnost države označeni su kao prioriteti u narednom delovanju Srpske napredne stranke, rekla je Maja Gojković članica predsedništva SNS, nakon današnje sednice predsedništva ove stranke.

Prva među jednakima: Maja Gojković

Maja Gojković | Foto: Dejan Živančević

Ona je napomenula da su članovi predsedništva jednoglasno podržali usvajanje zakona o radu, a govoreći o smanjenju penzija i plata u javnom sektoru napomenula je da premijer Aleksandar Vučić smatra da u ovom trenutku to nije moguće.

Na sednici je bilo predloga da se iduće nedelje održi i miting podrške novom Zakonu o radu, ali je, kako je rekla Gojkovićeva, Vučić bio protiv toga.

- Potpuno je legitimno da sindikati protestuju protiv ovog zakona, sve dok je očuvan javni red i mir - poručila je ona.

SNS je danas odlučila da 3. avgusta pokaže rezultat rada Vlade i uporedi ga s ekspozeom premijera Aleksandra Vučića, podnetim krajem aprila, na početku mandata.

"Doneli smo odluku da SNS 3. avgusta održi manifestaciju na kojoj će pokazati sve rezultate Vlade, jer je 4. avgusta 100 dana od kako je Vlada formirana", rekla je članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Maja Gojković koja je i i predsednica Skupštine Srbije.

"SNS kao cilj ima održanje mira i stabilnosti države. Posmatrali smo ukupnu situaciju u regionu i raspoloženje.., i utvrdili da je to prioritet", kazala je Gojković novinarima nakon sednice Presedništva SNS.

Maja Gojković je kazala da do rekonstrukcije Vlade Vojvodine može da
dodje pod uslovom da Demokratska stranka (DS)ne bude deo takve Vlade. 

Poslednji komentari
  • uske Vreme: 13.07.2014 13:15h

    jos 35 dana,a onda svi u misiju rupu,kad narod ogladni i digne kuka i motika.polako.

  • rodoljub zaharijevic Vreme: 13.07.2014 14:27h

    boze ko je ovde lud,izgleda mi koji smo glasali,kojoj budali moze da padne napamet organizovanje mitinga podrske zakonu o radu,pa gde mi zivimo u severnoj koreji,gospodo budite srecni sto ste tu gde ste,jer kakvi ste ni za diste niste,srbija svasta trpi,nema ljubavi bez bola.

  • Vera Vreme: 13.07.2014 15:41h

    Nije jasno koje radnike zastupaju ovi sindikati iz doba SFRJ.Njih nema po velikim stranim i privatnim kompanijama u Srbiji,ni kod malih i srednjih preduzeca,ni preduzetnika,ima ih kod drzavnih preduzeca.Vec godinama neznaju sta je rad za masinom vec se bave "zastitom radnika" preko prodaje sudja,polutki mesa,piletine,garderobe po hodnicima firmi i tako "stite" radnicki standard,a lepo i dodatno zarade.One stotine hiljada radnika sto izgubise posao i ostase na ulici u tranziciji ne poznaju.Godinama o trosku drzave putuju na skupove sindikata po svetu,uzimaju debele dnevnice.To nisu od rada ispijena radnicka lica.Odjednom nema putovanja,sluzbenih auta, dnevnica,ruckova, letovanja,zimovanja,ko da izdrzi 8 sati postenog rada.I ja bi se bunila da neko hoce sve ovo da mi uzme tesko steceno godinama sindikalnog rada,ali radim kod privatnika,nemam vremena da stitim njihova prava. Drzavo napred,ukini im ta prava,posalji ih kod nas u privatni sektor da ih naucimo ponovo kako se radi.

  • Teodor Vreme: 13.07.2014 15:46h

    Blago nama kad nas Maja vodi u svetlu budućnost. Ne trebaju nam ni penzije sa Majom na čelu države

  • Stari Sloven Vreme: 13.07.2014 17:01h

    Ova vlada teško da će dočekati kraj mandata na funkcijama, a bogami je pitanje i da li u životu. Samo na znam gde će se skloniti kad padnu, Merkelova možda i priviti Vučića na prsa, ali ko će Maju i ostale aparatčike koji budu odgovorni za krvoproliće, nemam pojma.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP