Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POSLANICI SE RASPRIČALI

Maja Gojković prekinula TV prenos Skupštine!

Autor: Tanjug | 28.12.2014 - 16:45:00h | Komentara: 1

Prenos sednice Skupštine Srbije na Radio-televiziji Srbije prekinut je danas oko 12.15 na inicijativu predsednice skupštine Maje Gojković zbog kršenja izborne tišine na lokalnim izborima u Mionici i Lučanima.

Skupština Srbije

Skupština Srbije | Foto: Oliver Bunić

Opozicija je oštro negodovala zbog prekidanja televizijskoj prenosa.
Gojkovićeva je rekla da će snimak sednice biti emitovan posle 20 sati, kada se okonča tišina zbog lokalnih izbora u pojedinim opštinama u Srbiji.
Gojkovićeva je istakla da je u skladu sa ingerencijama generalnog sekretara skupštine i sa direktorom RTS dogovoreno da se ide u odloženi prenos.
Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke (SDS) Marko Djurišić rekao je da ne postoji mogućnost u poslovniku da predsednica skupštine prekida prenos.
Poslanik SDS Janko Veselinović rekao je da je Gojkovićeva postala i urednik javnog servisa i optužio je da je na "najgrublji mogući način narušila dostojanstvo" skupštine time što je isključila javnost iz parlamentarne rasprave.

Višestranački obračun u Mionici, ima povređenih.

U Mionici su danas napadnuta trojica aktivista SPS, SNS i DS, u tri različita slučaja. Ministar Nebojša Stefanović rekao je da takvo ponašanje u izbornom danu potpuno nedopustivo. Stefanović je istakao da se intezivno radi na rasvetljavanju sva tri slučaja i da je u Mionicu upućen i načelnik policijske uprave Valjeva. Prema prvim informacijama, napadnuti su lakše povređeni. Stranke se međusobno optužuju za odgovornost za napade

Poslanica opozicione Demokratske stranke (DS) Gordana Čomić zamolila je Gojkoivćevu da razmotri odluku i istakla da niko nema pravo da meru prekida prenosa naziva merom uspostavljanja reda.

Gojkovićeva je rekla da nije bilo izricanja nikakve mere i da nije želela da kazni bilo koga, nego da spreči zloupotrebe zakona koji se odnose na lokalne izbore.

"Šef poslanicke grupe DS Borislav Stefanović je to grubo prekršio. Ne želim da se parlament koristi zbog nekih kasnijih prigovora koji bi mogli da uslede. Posle 20 sati svi će imati prilike da vide tok sednice", rekla je ona.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić rekao je da su poslanici došli da bi raspravljali o amandmanima na Zakon o energetici i da je bitno kako će taj zakon da izgleda i kakve će norme da donese, a ne da li će ih neko gledati.

Babić je naveo da je SNS radila mnogo na uspostavljanju javnosti rada parlamenta i da su uvedeni e-parlament i prenosi na internetu i dodao će snimak sednice moći da se vidi posle 20 sati, a ne iza ponoći.

Posle pola sata rasprave oko prekida prenosa, poslanici su nastavili da razmatraju amandmane na Predlog zakona o enregetici.

Poslednji komentari
  • masinac Vreme: 28.12.2014 18:22h

    Nedostaju samo VODA<CIPELE i ostala radikalska pomagala

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP