Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDER SNS-A ALEKSANDAR VUČIĆ DOBIO JUČE MANDAT ZA SASTAV NOVE VLADE

Maštali smo o ovom danu!

Autor: B. Jelovac | 23.04.2014 - 08:22:00h | Komentara: 3

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio je juče mandat za sastav nove vlade lideru SNS-a Aleksandru Vučiću, koji je obećao da će raditi vredno, pošteno i najbolje što može i ume za Srbiju, kao i da neće obmanjivati narod i govoriti mu da smo se izlečili šećernom vodicom. „Za mene je ovo lično veliki dan... Jedan od onih dana o kojima smo ja i Toma nekada zajedno maštali“, rekao je, zahvaljući se na poverenom mandatu budući premijer, čija je stranka ostvarila apsolutnu pobedu na izborima.

Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić / Foto: Oliver Bunić

Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić / Foto: Oliver Bunić

  • Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić / Foto: Oliver Bunić | Foto:
  • Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić / Foto: Oliver Bunić | Foto:
  • Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić / Foto: Oliver Bunić | Foto:
  • Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić / Foto: Oliver Bunić | Foto:
  • Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić / Foto: Oliver Bunić | Foto:
  • Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić / Foto: Oliver Bunić | Foto:

„Za mene je ovo lično veliki dan... Iako se trudim da ne pokazujem emocije, nisam ja
toliko hladan. To i Toma zna“, rekao je budući premijer

- Iako se trudim da ne pokazujem emocije, nisam ja toliko hladan. To Toma zna - rekao je Vučić, ne skrivajući zadovoljstvo zbog postignutih rezultata po završetku konsultacija koje je juče oko 14 vodio sa predsednikom u ime svoje liste „Aleksandar Vučić - budućnost u koju verujemo“, koju čine SNS, SDPS, Nova Srbija, SPO i Pokret socijalista.

"Znam imena svih ministara,
ali oko jednog još imam
nedoumice",  Vučić

"Čestitam Vučiću na ostvarenom rezultatu, ali
iskreno, ne bio mu ja u koži",
Tomislav Nikolić

- Srbija se nalazi pred ogromnim iskušenjima. Pobeda, radost i veselje završeni su danom kada su pobrojani rezultati - danas počinje velika odgovornost i rad koji će biti pod stalnom lupom. Iskreno čestitam Vučiću na ostvarenom rezultatu, ali iskreno ne bio mu u koži, jer će mnogi tražiti i samo čekati greške vlade, a Srbiji slede bolne reforme. Počinje vreme otreženjenja i suočavanja sa surovom realnošću i od danas je mnogo lepše biti u opoziciji. Zapravo, nikad nije bilo tako lepo biti u opoziciji - rekao je Nikolić, navodeći da će vlada i predsednik Srbije sprovoditi timski i zajedno podneti rizik u donošenju nepopularnih, ali neophodnih mera.

Na temu buduće vlade, Vučić je juče rekao da će ona imati 16 ministarstava i 17 ili 18 članova, da zna imena svih ministara, ali da još uvek oko jednog ima nedoumice.

Aleksandar Vučić

Dođoh... Vučić ulazi u Predsedništvo

Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić / Foto: Oliver Bunić

Videh... U razgovoru sa Nikolićem

Aleksandar Vučić

Pobedih... Lider SNS-a izlazi nakon što je dobio mandat  

- Njihova imena neću pominjati pre petka i glavnog odbora SNS-a, kako sam ranije najavio, ali biće velikih iznenađenja u sastavu vlade. Biće dosta nestranačkih ličnosti, odnosno eksperata. Novina će biti da će ministri na svakih šest meseci podnositi izveštaje o svojim rezultatima, i ukoliko ne budu dobro radili, biće smenjeni - rekao je Vučić, navodeći da će u subotu biti potpisani i koalicioni sporazumi sa SVM-om i SPS-om, koji će biti deo vlade.
On je takođe naveo i da SNS nije odustao od ideje o rotirajućem predsedniku Skupštine Srbije, te da će nakon godinu dana, koliko će ovu funkciju obavljati Maja Gojković, predložiti nekog iz redova opozicije.

Nikolić: Bila bi tragedija da Srbija izgubi Vučića


Vučić je rekao i da je ponosan što će ova vlada biti jedna od najbrže formiranih u Evropi i da će skupština izabrati vladu u nedelju, najkasnije do 19 časova.

Predsednik Nikolić je juče istakao da se složio sa Vučićevim kadrovskim rešenjima za vladu, i to objasnio.


- Vučić će biti najodgovorniji za poteze vlade. Ja nisam čovek koji će selektoru da kaže koga da izvede na teren i da mu kažem da će on posle odgovarati. Srbija ima jednog Aleksandra Vučića i bila bi tragedija da ga izgubi jer nije umela da proceni koliko je jaka njegova želja da uspe - rekao je Nikolić.

Bajka je završena

Vučić je najavio da će i u subotu, u ekspozeu izneti temeljan plan za oporavak ekonomije. Cilj Vlade biće da reforme ostvari kao što je to uradila Estonija, za dve godine, jer bi se u suprotnom protegle na 15 godina, a Srbija bi bila u situaciji kao Grčka.


- Bajka je završena. Moraćemo da radimo više i trošimo ono što zaradimo, manje da kukamo i da se žalimo - podsećajući da je i Šreder svojevremeno u Nemačkoj sproveo reforme, pa iako je posle izgubio izbore, Angela Merkel danas uglavnom uživa u rezultatima njegovog rada.

Poslednji komentari
  • seks-na-eks Vreme: 23.04.2014 10:04h

    A mi maštamo o danu da vam obojici vidimo leđa!

  • maja Vreme: 23.04.2014 10:52h

    Seks-na-eks svaka ti je na mestu.

  • Горислав Музикравић Дрнч Vreme: 23.04.2014 11:15h

    Ова Влада неће саставити пун мандат. Нема ту човека. Када се народ отрезни и када види колико је био у заблуди, биће поново избори. Тада ће широке народне масе, радници, сељаци, поштена интелегенција гласати за српске странке, које ће спасити земљу Србију од домаћих плаћеника и страних издајника. Не подржавамо предлог председника Републике Србије Николић Томислава да председник Владе Републике Србије буде Вучић Р. Александар.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP