Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MINISTAR I DALJE TVRDI DA NIJE BIO U SUKOBU INTERESA

Mediji porodice Gašić pare dobijali i u vreme vladavine DS

Autor: Alo.rs | 21.05.2015 - 20:19:00h | Komentara: 2

Povodom optužbi Agencije za borbu protiv korupcije da je kao gradonačelnik Kruševca odobravao novac iz gradskog budžeta medijskim preduzećima u vlasništvu članova svoje porodice, ministar Bratislav Gašić dostavio je redakciji "Alo!" odgovor na ove optužbe.

Bratislav Gašić

Bratislav Gašić

U dopisu koji je stigao od ovlašćenog advokata ministra Bratislava Gašića, a koji predstavlja Izjašnjenje ministra povodom optužbi, navodi se da počev od 1995. godine postoji redovna praksa lokalne samouprave da se iz budžeta Grada dodeljuju subvencije privrednim društvima koja se na teritoriji Kruševca bave delatnošću javnog informisanja.
Tako je bilo, kako se navodi, i u vreme kada je na vlasti u ovom gradu bila DS:
"Tokom 2011. i 2012. godine, za vreme dok se na čelu Grada Kruševca nalazio Jovanović Dragan, funkcioner Demokratske stranke, privredna društva ADD PRODUCTION DOO iz Kruševca (čiji je vlasnik Gašić Irena iz Kruševca sa 100 odsto učešća) i BNZ HIGIJENIC DOO Kruševac (je suvlasnik Gašić Vladan sa 30 odsto učešća u osnivačkom kapitalu) takođe su bila korisnici ovih sredstava, što jasno ukazuje na to da Gašić Bratilsav ni na koji način nije preduzeo niti jednu radnju kojom bi označenim privrednim društvima i njihovim osnivačima pribavio bilo kakvu korist na štetu javnog interesa, budući da su i pre njegovog stupanja na funkciju Gradonačelnika Grada Kruševca označena privredna društva ostvarivala ova prava."
U dopisu se napominje da je odluku o finansiranju lokalnih medija donelo Gradsko veće Kruševca, dok Gašić uopšte nije učestvovao u bilo kakvom procesu izbora korisnika subvencija prilikom dodele budžetskih sredstava, koje se dodeljuju svim lokalnim medijima podjednako i u istom iznosu.

Na kraju ovog dopisa Agenciji se predlaže: "po po proveri ovih navoda, u celosti obustavi dalje neosnovano vođenje ovog besmislenog, iskonstruisanog i insinuiranog postupka, obzirom da u postupanju Bratislava Gašića u konkretnom slučaju nije bilo apsolutno nikakvih protivpravnosti."
Postupak se vodi zbog tvrdnji da je Gašić kao gradonačelnik Kruševca odobravao novac iz gradskog budžeta medijskim preduzećima u vlasništvu članova svoje porodice.
Poslednji komentari
  • vitez Vreme: 21.05.2015 21:18h

    Ovaj je u sukobu sa moralom.

  • mile Vreme: 22.05.2015 14:39h

    DOSTA JE BILO.POSLAO HELIKOPTER U NEVREME BEY PROVERTE USLOVA ZA IZVRSENJE ZADATKA, SLAGAO JANKOVICA I DRZAVU O PAPIRIMA, IELGALNO FINANSIRAO DRZAVNIM PARAMA SVOJU FAMILIJU ZA PROJEKTA IAKONISU BILI REGISTROVANI. A SADA JE MINISTAR ODBRANE.TERBA ODMAH SA TE FUNKCIJE DA SE SKLONI.TU TREBA DA BUDE CXASTAN COVEK.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP