Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

EKONOMSKI SAMIT U BEOGRADU

Mekalister: Srbija na dobrom putu ka EU!

Autor: Tanjug | 08.06.2015 - 08:49:00h | Komentara: 0

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Beogradu sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

Dejvid Mekalister | Foto: Profimedia

Dejvid Mekalister | Foto: Profimedia

Kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima, Vučić će se sa Mekalisterom sastati u zgradi Vlade Srbije.


Mekalister će prisustvovati i Ekonomskom samitu Republike Srbije koji se održava danas i sutra u Beogradu, saopštio je organizator TGI Group International, u saradnji sa Ekonomskim institutom Srbije.

"EU je otvorena za nove članice i Srbija je na dobrom putu ka članstvu u njoj", poručio je danas izvestilac Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Dejvid Mekalister, naglasivši da je Srbija postigla ogroman napredak u poslednjih par godina.


Mekalister je, otvarajući 15. Ekonomski samit Republike Srbije u Hotelu "Metropol", izrazio želju da prva pregovaračka poglavlja budu otvorena ove godine.


"Zemlje zapadnog Balkana imaju jasnu evropsku perspektivu. Srbija je na dobrom putu ka EU, ali koliko će dugo trajati taj put, to zavisi od brzine kojom će realizovati svoje obaveze", istakao je on.


Mekalister je ukazao na četiri glavne oblasti u kojima je važno postići napredak na putu ka članstvo u EU, a to su, kako je rekao, privreda, vladavina prava, regionalna saradnja i pitanje Kosova.


"Dakle, govorim o poglavljima 23, 24 i 35", rekao je on i naglasio da je Srbija u poslednjih par godina postigla ogroman napredak.


"I Brisel i Berlin pokazuju puno poštovanje prema reformama koje Srbija sprovodi, ali sigurno još ima dosta toga što se može učiniti", zaključio je on.


Izvestilac EP za Srbiju pohvalio je rad srpskog pregovaračkog tima u Briselu, na čelu sa šeficom tog tima Tanjom Miščević i pružio im podršku da tako nastave.

U Beogradu je danas počeo dvodnevni 15. Ekonomski samit Republike Srbije na kome će ministri, ambasadori i drugi zvaničnici govoriti o privrednom oporavku.
Ekonomski samit će, kako je saopštio organizator TGI Group International u saradnji sa Ekonomskim institutom Srbije, staviti akcenat na oporavak i rast srpske privrede, počev od ekonomske politike i plana Vlade Srbije kao i iz perspektive poslovanja u svakom sektoru ekonomije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP