Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BORISLAV STEFANOVIĆ, ZA ALO!

Metla za neradnike!

Autor: M. Dakić | 26.12.2012 - 00:05:00h | Komentara: 6

Poslaničke klupe Demokratske stranke poslednjih meseci bile su u najboljem slučaju poluprazne, a Borislava Stefanovića kolege iz vladajuće koalicije umele su da nazivaju i „poslednjim mohikancem“ skupštinskih demokrata.

Energičan:  Borko Stefanović

Energičan: Borko Stefanović | Foto: Emil Čonkić

Nakon preuzimanja funkcije šefa poslaničke grupe, on u razgovoru za “Alo!” najavljuje da će uvesti red među poslanike svoje partije i ističe da će posebno insistirati da svi prisustvuju i aktivno učestvuju u zasedanjima parlamenta.


Toma pritiska premijera!

Tomina platforma je nemoguć zadatak za Dačića!
Predsednik Srbije najavio je da bi platforma trebalo da bude izglasana do 10. januara?
- To vam je pritisak na Ivicu Dačića. Znam da će vlada usvojiti neki svoj papir koji neće biti na linijama predsedničke platforme. To vam pokazuje koliko je razmimoilaženje između dva kabineta. Nikolić ima tu političku komociju da može iz prikrajka da zadaje domaće zadatke vladi znajući da ona te zadatke ne može da ispuni.

- Šta ćete promeniti u radu poslaničke grupe DS-a?
- U našim redovima ima dosta jakih i dokazanih ličnosti. Trudiću se da poboljšamo koordinaciju u samom klubu, da svi naši poslanici dobiju priliku da se pokažu i svojim radom doprinesu boljem funkcionisanju partije, ali i života građana. Posebno ću insistirati da više prisustvuju zasedanjima, da se bolje pripremaju za teme o kojima se raspravlja i sarađuju sa resornim stranačkim odborima.

- Kako to mislite da postignete, imate li dovoljan autoritet?
- Uspostavićemo jasna pravila ponašanja koja moraju da se poštuju. Imaćemo i izveštaje stranačkih organa o aktivnostima poslaničkog kluba. Mogu da postoje izuzeci i opravdanja za odsustva, ali što je moguće manje. Jer građani su nam svojim izborom dali privilegiju da ih zastupamo, to treba poštivati.

- Šta će biti s “neposlušnima”?
- Oni koji budu dali pun doprinos radu našeg kluba imaće svu podršku i moju i mog zamenika i stranačkog vrha. Oni pak koji iz nekog razloga ne žele da aktivno učestvuju u Skupštini treba da se preispitaju šta žele da rade... Niko ko računa na podršku DS-a u budućnosti ne treba olako da doživljava najvažnije političko polje delovanja, jer se to neće tolerisati.

- Mnogi vam osporavaju nedostatak poslaničkog iskustva?
- Mislim da je velika manjina moje stalno prisustvo doživljavala kao neko moje laktanje, ali sam svoju poslaničku funkciju razumeo kao veliku odgovornost. Previše sam često iza leđa osećao, da tako kažem, miris kuće koja gori, a koju su mnogi napustili... Nas nekoliko je ostalo da brani interese stranke koja je bila na udaru mnogih.

- Spremili ste strategiju za svoj poslanički klub. Imate li je i za vladajuću koaliciju?
- Nastupaćemo kao snažna opozicija! Za sve loše poteze vlasti, kojih, da vam kažem, ima i previše, uvek ćemo građanima ponuditi najbolju alternativu. Dakle, sigurno nećemo kritikovati radi kritike, ali nećemo skrštenih ruku gledati loše poteze vlasti, u to budite uvereni.

Dušan Petrović

Dušan Petrović | Foto: FoNet

Dušan Petrović protiv Borka!

Bivši ministar Dušan Petrović glasao je protiv izbora Borislava Stefanovića za šefa poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Srbije, saznaje „Alo!“. Stefanovića nije podržao ni još jedan Šapčanin, poslanik Nebojša Zelenović, a prema našim saznanjima, uzdržani su bili njegovi prethodnici na ovoj funkciji - Dragoljub Mićunović i Nada Kolundžija, dok su ostali podržali novog šefa. Iako se zna da je Stefanović bio favorit novog lidera DS-a Dragana Đilasa za mesto prvog čoveka skupštinskih demokrata, a da je Petrović desna ruka počasnog predsednika Borisa Tadića, bivši ministar je svoju odluku obrazložio drugačijim motivima.
- Petrović je ishvalio Borka, ali je naveo da šef poslaničkog kluba treba da bude neko od potpredsednika stranke. Ipak, on nije naveo ničije ime, tako da za drugog kandidata nije ni bilo potrebno glasanje - prepričava za „Alo!“ jedan od poslanika DS-a. Stefanović juče nije želeo da komentariše naša saznanja, već je samo ponovio da je sve bilo vrlo konstruktivno i da nije bilo značajnijih razmimoilaženja.

Poslednji komentari
  • Hamletovska dilema Vreme: 26.12.2012 08:36h

    Borko, ako budete insistirali na redovnom prisustvu svih poslanika, uništićeti im privatne poslove. Ako im uništite privatne poslove, ostade DS bez sponzora i para.

  • Miki Vreme: 26.12.2012 19:57h

    Ako je ovo gospodin Borko Stefanovic stvarno rekao,onda je on na prvom mestu ne radnika.

  • Kockica Vreme: 26.12.2012 22:37h

    Vi ste bili najveci neradnici u srbiji prethodnih 12 godina.

  • Mackica011 Vreme: 26.12.2012 22:52h

    Metle su nista za Vas..Vas treba drugim najuriti.

  • Jagodica bobica Vreme: 26.12.2012 22:54h

    Sad akad Vas narod oterao glumite i trazite krivce medju sobom..Vi ste brdo neradnika na jednom mestu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP