Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NEPOTIZAM

Mićun moli Krkobabića
da mu ne otpusti ćerku!

Autor: Svetlana Vojinović | 19.09.2012 - 13:40:00h | Komentara: 3

Dok je javno kritikovao ljude iz svoje stranke i koalicione partnere što uopšte pregovaraju sa sadašnjom vlašću, Dragoljub Mićunović, predsednik Političkog saveta DS-a, istovremeno je molio tu istu vlast da njegovoj ćerki Nataliji sačuva radno mesto, otkriva „Alo!“.

Naime, posle formiranja nove vlade, Mićunović je bez ustezanja zamolio potpredsednika vlade Jovana Krkobabića da ne ukida Upravu za rodnu ravnopravnost na čijem je čelu Natalija Mićunović.

Natalija Mićunović

Natalija Mićunović | Foto: Masanori Jošida

 - Odmah po formiranju vlasti, napravljen je predlog koje vladine uprave i agencije treba ukinuti. Na tom spisku bila je i Uprava za rodnu ravnopravnost, koja se nalazi u okviru Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, na čijem je čelu upravo Krkobabić. Kada je Mićunović čuo da tu upravu treba zatvoriti, zvao je i molio Jovana da to ne radi kako njegova ćerka ne bi izgubila posao. Čak ga je i u Skupštini Srbije molio da je ne dira... Jovan u početku nije hteo da čuje, ali je na kraju obećao da je neće ukinuti - priča naš izvor iz Vlade Srbije.

Podsetimo, upravo je taj isti Mićunović prvo opleo po Rasimu Ljajiću, koji je u protekloj vladi bio na čelu tog resora, a u kojem je radila Natalija. Pored Ljajića, Mićunović se žestoko usprotivio i eventualnom ulasku Milice Delević u vladu, i to kada joj je Aleksandar Vučić javno ponudio da ostane na čelu Kancelarije za evropske integracije ili da bude ministar spoljnih poslova.

Iver, klada: Dragoljub Mićunović

Iver, klada: Dragoljub Mićunović | Foto: Dejan Živančević

 Inače, Natalija Mićunović se od 2008. nalazi na mestu direktora Uprave za rodnu ravnopravnost pri Ministarstvu rada i socijalne politike. Mesečno prima više od 120.000 dinara, dok se iz budžeta Ministarstva za rad za Upravu za rodnu ravnopravnost godinama izdvajalo oko četiri miliona dinara godišnje. 

Zanimljivo je da je Mićunovićeva u resorno ministarstvo došla 2007. godine, i to kao pomoćnik u sektoru za rodnu ravnopravnost. Međutim, godinu dana kasnije, ukinut je sektor i formirana je Uprava. Tadašnja opozicija žestoko je u Skupštini Srbije kritikovala DS i Mićunovića, tvrdeći da je reč o klasičnom nepotizmu.

Natalija: To je glupost!
Na pitanje da li i dalje ostaje na čelu Uprave i da li je tačno da je njen otac urgirao da tu upravu ne ukinu, Natalija Mićunović je odgovorila:
- I dalje sam na čelu Uprave, a sve ostalo su gluposti. Prvo mora da se promeni zakon da bi se ugasila Uprava.
Juče smo pokušali da razgovaramo i sa Dragoljubom Mićunovićem i Jovanom Krkobabićem, ali oni nisu odgovarali na naše pozive. 

Novinari su Nataliju tada pitali da li misli da je prilikom postavljanja na tu funkciju bilo nepotizma, a ona je odgovorila da nije, jer je, kako je navela, mnogo stručnija od većine onih koji rade u državnoj upravi.
- Ovo nije prvi put da je Mićunović nešto tražio za ćerku. On je još prilikom formiranja nove vlade 2008. tražio da se osnuje Uprava za rodnu ravnopravnost. Tada je Natalija postavljena za direktorku, a vrlo brzo je tu zaposlila i svoju kumu Mirjanu Marjanović, a jedna njena radnica, koja je kasnije prešla u drugo ministarstvo, Nataliju je pre nekoliko godina tužila za mobing - kaže sagovornik „Alo!“. 
Poslednji komentari
  • Vera Vreme: 27.12.2012 20:35h

    A sta radi ta uprava? Sta je njena funkcija osim sto trosi narodne pare.

  • VladimirR. Vreme: 28.12.2012 08:25h

    Baš je ćerkica isti otac. A Mićun našao Krku da moli. Pa krka je jedva svoje potomke rasporedio.

  • dacha Vreme: 06.01.2013 15:21h

    Te agencije za SIS sluze za zaposljavanje blize i dalje rodbine,, zena, svalerki itd.. Plate su im ekspertske , zato ih i zaposlljavaju tamo ! Arce se drzavne pare a kraj je vrlo blizu... Mi malo nize to vidimo samo oni ili nista ne vide ili su zauzeti kradjom ... A kad pocne tepanje ke bide plakanje...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP