Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREDSEDNIK POLITIČKOG SAVETA DS TVRDI:

Mićunović: Pajtić ima iluzije!

Autor: Tanjug / Danas | 15.06.2014 - 19:04:00h | Komentara: 0

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović smatra da ideja novoizabranog predsednika DS Bojana Pajtića o okupljanju novog demokratskog bloka „može biti samo neka nova iluzija“.

Biće neizvesno do kraja - Dragoljub Mićunović

Dragoljub Mićunović | Foto: Rajko Ristić

„Mislim da je to samo brzo iznet preliminarni predlog, kao poziv na razgovor. To je dobro kao načelni stav, ali ujediniti sada sve to u jednu stranku, to može biti samo neka nova iluzija. O tome se mora dosta raspravljati i da vidimo na kraju na kojoj osnovi se može izvršiti to grupisanje“, rekao je Mićunović.
Na pitanje da li očekuje da lider Nove demokratske stranke Boris Tadić, nakon što je je relativno skoro napustio DS, sada pristati na taj blok, Mićunović je odgovorio da „misli da je to više jedna iluzija nego realnost“.
On je izjavio i da u kampanjama za izbore za predsednika Demokratske stranke nije hteo da učestvuje i da je to rekao obojici kandidata, i Draganu Đilasu i Bojanu Pajtiću. „Ne volim kada se prave „timovi“. Timovi se prave u sportu, u preduzeću, a partija ima organe koji se tajno biraju i treba da izražavaju volju birača, dakle članstva, a ne izbor tima koji predlaže predsednički kandidat koji se po istoj proceduri bira kao i članovi „tima“. Smatrao sam da unapred najavljeni timovi vode u podele u stranci, a smatrao sam da je moja dužnost da budem integrativni faktor“, istakao je Mićunović, dodajući da ne treba niko da bude „nečiji čovek“, ako ga stranka bira, jer nismo u političkom feudalizmu.
„Ne razumem zašto se sad toliko grabe za funkcije“
„Problem je što se grupišu interesi. Ne razumem zašto se sad toliko grabe za funkcije. Stranka je u teškoj finansijskoj situaciji i ljudi ne primaju plate po nekoliko meseci. Drugo, nismo u vlasti, koja je mnogima obezbeđivala egzistenciju, a pojedincima i privilegije. Vlast imamo još malo u Vojvodini, a i to visi o koncu. Ne razumem zašto nastaju tolike borbe i ko će uz koga biti i kako „pozicioniran“. Taj „klanovski“ duh koji je stvoren u svim strankama, pa i u DS, smatram tuđim demokratskom duhu i to me je uvek odbijalo. Moja želja je bila da se smanji i kontroliše liderstvo u stranci“, napominje Mićunović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP