Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OPET O GO SNS

Mihajlović: Kakvi crveni i žuti kartoni?

Autor: Tanjug | 21.01.2015 - 09:05:00h | Komentara: 3

Zorana Mihajlović tvrdi da na sednici Glavnog odbora SNS nije bilo reči o "kartonima". Ona je najavila i izgradnju 160 kilometara novih puteva i odgovorila na kritike povodom imenovanja direktora Železnica.

Zorana  Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: Vesna Lalić

Potpredsednica Vlade Srbije, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da na sednici Glavnog odbora SNS nije bilo reči ni o kakvim "ni žutim, ni crvenim kartonima", nego da se razgovaralo o tome kako da se građanima omogući bolji život i da se preispitavalo ono što je urađeno.

Mihajlović, koja je i potpredsednica SNS, rekla je da se ta stranka ne zove tako slučajno, jer je napredna upravo u tom delu kada analizira sve što radi, da su naprednjaci obećali građanima bolji život i da se o tome razgovaralo i na sednici predsedništva i Glavnog odbora SNS.

Potpredsednica SNS je u Jutarnjem programu TV "Pink" istakla da se preispitivalo koliko je urađeno i koliko je moguće uraditi, jer je na kraju rezultat jedino važan, zbog čega sve ono što radi bilo koji član vlade mora biti merljivo i vidljivo.

Na pitanje novinara da li joj je predsednik Vlade Aleksandar Vučić zamerio to što, prema navodima pojedinih medija, želi da postane predsednica Republike i što je kritikovala predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Mihajlović je odgovorila da je to za nju "sa strane", a da je najvažnije "šta mi to radimo za građane Srbije".

- Ako se slučajno i učinilo da se više bavimo sobom nego što se bavimo onim zbog čega smo tu, onda se zaista mi svi zajedno izvinjavamo - rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da "nije to bila kritika na rad predsednika, daleko od toga, možda sam govorila o određenim osobinama" i da će "o radu predsednika odlučivati građani na izborima".
- Ovo je možda čak više priča o Vučiću i o neverovatnoj radnoj energiji koju on ima i koja nas inspiriše. Dakle više bih rekla da sam o tome pokušavala da govorim - rekla je Mihajlović i dodala da nije mislila ništa loše i da je govorila o određenim karakteristikama.
Mihajlović je dodala da je urednik "Informera" izneo niz optužbi na njen račun i rekao da će možda imati problema zbog toga što je u pitanju visoka funkcionerka i visoki član Vlade, a da je samo nekoliko dana nakon toga u sopstvenoj emisiji rekao da nije bilo ni cenzure, ni problema, niti ga je ko pozvao, niti mu je bilo ko bilo šta rekao.

Mihajlović je izjavila i da će ove godine u Srbiji biti izgradjeno 160 kilometara puteva, a da će Železnica sledeće godine da modernizuje najmanje 100 kilometara pruge.


Ona je rekla da se u Srbiji trenutno radi na 150 mostova i da će biti završen put Niš - Dimitrovgrad, dok je, govoreći o Železnici, istakla da su "tu i ruski i kuvajtski i češki kredit i da to mora da ide brže".


Mihajlović je istakla da Železnica ima svoje direktore i izvršne direktore, da će danas biti održan sastanak i da moraju da ubrzaju realizaciju postojećih projekata.

Precizirala je da je "trenutna vrednost projekata u Železnici jedna i po milijarda" i najavila novi projekat - modernizaciju pruge Beograd - Budimpešta.

Osvrnuvši se na reagovanje opozicionih stranaka koji su naveli da je bruka što je promenjen direktor "Železnica Srbije", Mihajlović je kazala da nije bruka što je povučen čovek nakon što se saznalo da ima odredjene hipoteke i da na prvim mestima moraju biti snažne, iskusne i nekompromitovane ljude.

Mihajlović je najavila da će do kraja godine biti modernizovana fabrika vode, čime će se konačno staviti tačka na pitanje kvaliteta i higijenske ispravnosti vode u Užicu.

Ona je ukazala da Užice ima visok stepen aerozagadjenja i da je juče puštena u rad i četvrta mernoregulaciona gasna stanica.

Mihajlović je istakla da je u Šapcu, odnosu Krupnju i Koreniti, pregledan put koji je oštećen u poplavama, koji je dugačak 11 kilometara, a koji će biti završen u junu.

Na pitanje novinara o rudarsko-metalurškom kombinatu "Trepča" Mihajlović je odgovorila da predstoje teški razgovori i da nijednog trenutka nije bilo otvoreno pitanje imovine.

Mihajlović je precizirala da je "vrednost mineralnih sirovina na Kosovu 16 milijardi tona od čega su oko tri i po milijarde vezane za 'Trepču'".

- Tek kada se otvori pitanje imovine, ono će se otvoriti jednog trenutka u Briselu, onda možemo da pričamo i o 'Trepči', ali i o svim drugim javnim preduzećima - najavila je Mihajlović i podsetila da su na Kosovu i "Elektroprivreda Srbije" i "Telekom".

Mihajlović je dodala da svetski ekonomski forum u Davosu, gde se nalazi i premijer Aleksandar Vučić, predstavlja odličnu priliku da se razgovara o projektima i da je "pripremljeno sve ono što postoji u infrastrukturi, saobraćaju i energetici i svim drugim oblastima".

Poslednji komentari
  • slobodan Vreme: 21.01.2015 10:33h

    ZORANA opet odeca NOVA za predstavu i reklamu na PINKU...Pratite njeno odevsanje za reklamu/MANEKENA...od 100.000 din.plate.....SRAMNO

  • bojann90 Vreme: 21.01.2015 11:44h

    Ma kakvi kartoni,to neko pravi zbrku,zeljni su svadje a snadje u SNS nema.

  • Nova Srpska Napredna Stranka Vreme: 29.01.2015 10:04h

    Tu se nezna ni ko pije ni ko plaća! Lud zbunjen normalan!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP