Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PO POLITIČKOJ OSNOVI

Mihajlović: Nije prirodno da Dačić bude premijer Srbije!

Autor: Naše Novine | 04.01.2014 - 10:20:00h | Komentara: 5

Potpredsednica SNS i ministarka energetike Zorana Mihajlović smatra da nije prirodno da Ivica Dačić bude premijer s obzirom na to da je prema svim istraživanjima javnog mnjenja SNS četiri puta jači od drugoplasirane stranke.

Za oštre rezove:  Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović | Foto: FoNet

"S takvim poverenjem građana nije prirodno da vladu ne vodi onaj ko će preuzeti odgovornost za reforme", rekla je Mihajlovićeva.
Ona je kazala da ne osporava Dačiću pravo da se bori za svoje interese, ali da se ovde radi o pitanju legitimiteta, pa su zbog toga Srbiji potrebni izbori.
Mihajlovićeva je rekla da građani imaju veliko poverenje u SNS i da dobro prolaze svi koji se priljube uz njih.
Na pitanje da li ugovor sa "Gaspromom" oko Južnog toka može da bude prepreka Srbije na evropskom putu, ona je odgovorila da razgovori o ovom ugovoru ne odlažu izgradnju.
Trenutni problem su razgovori oko izvora finansiranja Južnog toka, jer to direktno utiče na Srbiju i njen rejting, kazala je ona i istakla da insistira da predstavnici Ministarstva finansija budu prisutni na svim pregovorima o finansiranju ovako važnog projekta.
Što se tiče ugovora s "Gaspromom", ona je rekla da izgleda da je predsedniku Tomislavu Nikoliću više nego predsedniku Rusije Vladimiru Putinu zasmetalo to što je htela da promeni neke klauzule tog ugovora.
S tim u vezi, ona je rekla da je prvi put za pet godina od privatizacije NIS-a Srbija jasno rekla za šta se zalaže kao manjinski akcionar i od čega neće odustati.
"Ako to nekom smeta i ako se neko pravda za to što hoćemo da štitimo ono što je naše, onda je reč ili o lošoj informisanosti ili o drugim namerama", kazala je ministarka.
Ona se upitala da li je greh želeti da se našsi ljudi zapošljavaju u NIS-u u kome je u trenutku privatizacije bilo blizu 12.000 ljudi, a danas ih je samo 4.800.
Na pitanje da li joj je predsednik SNS Aleksandar Vučić možda tražio da "spusti loptu" u odnosima sa Rusima, ministarka je odgovorila da predsednik SNS od nje nikada nije tražio da nešto ne uradi ili da o nečemu ćuti.
"Mada, moram reći da sugestije i mišljenja koje mi je davao, bile one vezane za posao, odnose u stranci, pa i privatno, nikada do sada nisu bile pogrešne, ma koliko puta sam želela da on ne bude u pravu", zaključila je Mihajlovićeva.
Što se tiče Miroslava Miškovića, Mihajlovićeva je rekla da on nije sinonim za pljačkašku privatizaciju, da su završene predistražne radnje za 24 sporne privatizacije, a da je Mišković jedan od onih koji su u tome učestvovali i da mora da se sazna ko je krao državu.
Poslednji komentari
  • luka Vreme: 04.01.2014 10:42h

    ...sve je to stajalo i prvog dana kad je ova Vlada formirana, ali to tada Radikalima (ups. naprednjacima) nije smetalo...ono o cemu gospodja Mihajlovic prica, narod to jednostavnije iskazuje recenicom "presipanje iz supljeg u prazno" iliti ' sjasi Kurta da uzjase Murta".... nema srece sa njima 9bar ne za ovaj narod)...

  • tomislav Vreme: 04.01.2014 11:17h

    Dali je prirodna tolika pohlepa za vlascu od strane SNSa. Novi izbori guraju u jednoumlje, a Vucica u diktatora kako mu se i sada pripisuje.

  • Milorad Vreme: 04.01.2014 13:57h

    Najbolje se zivelo moramo da priznamo kad je bio Premijer dr.Kostunica .To je istina koja mnoge boli.

  • lola Vreme: 05.01.2014 09:42h

    a dal je normalno da je vucic pristo na to! iz ovoga nam je jasno kakve "ljude" imamo na vlasti,i zasto nam je sve gore i gore !

  • DSV Vreme: 07.01.2014 09:12h

    Da on nije Premijer ti NIKAD nebi bila Ministasrka ,draga gospo! Njemu dugujes sto si u vladi uopste !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP