Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

MIODRAG LINTA OPTUŽUJE

Milanović daje sramne izjave

Autor: Tanjug | 03.12.2014 - 16:00:00h | Komentara: 1

Miodrag Linta izjavio je da je sramna izjava hrvatskog premijera Zorana Milanovića da Hrvatska puno ulaže u srpsko-hrvatske odnose.

Miodrag  Linta

Miodrag Linta | Foto: FoNet

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta smatra da je sramna tvrdnja da se pre svega ulaže u status srpske zajednice u Hrvatskoj.
On je poručio da Milanović treba da svoju aktivnost usmeri u pravcu da Hrvatska konačno postane država u kojoj će se poštovati temeljne evropske vrednosti ljudska prava i vladavina prava, a ne da političke poene stiče u svom biračkom telu neosnovano napadajući Srbiju.
"Srbi u Hrvatskoj nestaju kao narod jer Vlada Zorana Milanovića nije učinila ništa u rešavanju njihovih mnogobrojnih problema", naveo je Linta u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu.
On je naveo da Srbi ne mogu da se zaposle u državnoj upravi, policiji, pravosuđu, prosveti, zdravstvu i drugim javnim službama u Hrvatskoj, da se ne podstiče ekonomski razvoj krajiškog područja i da se Srbima otima njihova zemlja.
Zločinci koji su ubijali Srbe, kaže Linta, slave se kao heroji i žive kao slobodni građani, a Srbi se svako malo hapse na osnovu Interpolovih poternica.
On je dodao da se više od 230 posmrtnih ostataka Srba koji se nalaze na poznatim grobnim mestima ne ekshumiraju.
"Hrvatska odbija da isplati zaostale, a neisplaćene penzije, naknadu štete za uništenu, oštećenu i nestalu imovinu, deviznu i dinarsku štednju...", rekao je Linta.
Predsednik Koalicije udruženja izbeglica pozdravlja stav hrvatskog premijera da se zalaže za postavljanje pitanja i za razgovor, a ne za ucene.
"Pozivamo gospodina Milanovića da javno kaže kada će Hrvatska da prihvati razgovor sa Srbijom o sprovođenju Aneksa G Bečkog sporazuma o sukcesij,i u kome jasno stoji da će svim građanima i pravnim licima biti zaštićena i vraćena prava koja su imali na dan 31.12.1990. godine, a svi ugovori sklopljeni za vreme rata pod pritiscima i prijetnjama biće poništeni", navodi Linta.
Dodao je da je Bečki sporazum o sukcesiji ratifikovan u Hrvatskom saboru u martu 2004. godine i po međunarodnom pravu i članu 140 Ustava Hrvatske ima jaču pravnu snagu od domaćih zakona.
Poslednji komentari
  • Драгомир Vreme: 04.12.2014 07:18h

    УН требамо објаснити изузетна кршења људских права народа Хрватске да морају се изјашњавати као хрвати а то нису!Покатоличени срби због поступака дедова или прадедова и то углавном на силу!Свету је јасно да говоре српским језиком.Да су им прецедник и премијер срби!На спомињање усташтва треба рећи да најгори усташки кољачи су били срби!НЕ ПОРЕКЛОМ ВЕЋ БАШ СРБИ! ПС.Да вас подасетим на ... У ХРВАТСКОЈ ЖИВЕ ХРВАТИ И ОНИ КОЈИ СУ У ПРОЛАЗУ?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP