Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ZADOVOLJAN

Milo Đukanović: Cenim novu vlast Srbije

Autor: Beta | 21.05.2013 - 14:31:00h | Komentara: 0

Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da "veoma ceni prve korake" novog rukovodstva Srbije u politici uopšte, ali i prema Crnoj Gori.

Kritikuje:  Đukanović

Zadovoljan: Đukanović | Foto: Oliver Bunić

- Smatram da (ti koraci) vode konstruktivnoj politici prema Crnoj Gori i regionu, i da se Srbija napokon okrenula sebi i donela neke veoma teške i mudre odluke - rekao je Đukanović u intervjuu listu "Pobjeda".

Đukanović je podsetio na stav predsednika Srbije Tomislava Nikolića, prilikom njegove posete Crnoj Gori, da crnogorska opozicija treba da prestane da bude opozicija državi.
Politički čelnici opozicije u Crnoj Gori su, po rečima Đukanovića, bili "duboko nezadovoljni" takvim stavom Nikolića koji, kako je objasnio, nije podržao destruktivnu aktivnost prema crnogorskoj državnoj politici.
Đukanović je kazao da ima dobru komunikaciju s najvišim rukovodiocima Srbije:
- Sada je moguće premijera ili predsednika Srbije ili nekog od ministara Srbije bez problema, u svako doba dana, pozvati telefonom, razmeniti SMS, postići dogovor, kako se to podrazumeva u normalnim, ne samo političkim, nego i ljudskim odnosima.
Predsednik Vlade Crne Gore je ocenio da je vlast u Srbiji, "novom politikom, posebno odlukom o početku normalizacije odnosa s Kosovom, stvorila najvažniju pretpostavku dogledne evropske budućnosti Srbije, čime najbolje doprinosi vrlo konstruktivnoj situaciji u regionu".
- To je posebno važno za Crnu Goru - rekao je Đukanović i podsetio da je u nedavnoj prošlosti bilo teškoća u odnosima sa Srbijom.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP