Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PREMIJER REKAO SVOJE

Milo: Nemam nameru da podnesem ostavku!

Autor: Tanjug | 22.07.2015 - 18:07:00h | Komentara: 0

Crnogorski premijer Milo Đukanović rekao je danas, odgovarajući na poslanička pitanja, da kao predstavnik izvršne vlasti neće da komentariše sudski postupak u slučaju Limenka, i naglasio da se u tom slučaju ne oseća odgovornim!

Milo Đukanović

Milo Đukanović | Foto: Ognjen Radošević

Nezavisnog poslanika Velizara Kaluđerovića interesovalo je da li je Đukanović kao predsednik Vlade pokrenuo pitanje personalne odgovornosti za raskid kupoprodajnog ugovora sa Acom Đukanovićem, krivicom drave, čime je nastupila šteta od oko 10 miliona evra.

"Ako nijeste pokretali pitanje konkretne odgovornosti, da li to znači da svu krivicu za nastalu tetu po državu, a u korist Aca Đukanovića, preuzimate Vi lično i da li ćete, u tom slučaju, sledeći logiku preuzete odgovornosti, podneti ostavku na funkciju predsednika Vlade Crne Gore?", pitao je Kaluđerović.
Premijer Crne Gore je, odgovarajući, podsetio poslanika na ustavnu podelu vlasti:
"Kao predsednik izvrne vlasti, nemam pretenzija da zalazim u sudsku, pa neću komentarisati ovaj slučaj. U toku je preispitivanje ove odluke. Ako bude štete po državne interese Crne Gore, a nakon odluke Vrhovnog suda, bez obzira da li je izazvana nekompetentnoću, neažurnošću, nečinjenjem ili neodgovornim postupanjem, jasno i precizno ćemo utvrditi odgovornost i inicirati odgovarajući postupak sa jasnom ambicijom da takvo ponašanje u potpunosti iskorenimo".

Đukanović je pozvao Kaluđerovića da ako ima saznanja o nezakonitom postupanju državnih organa da o tome obavesti nadležne institucije, u čemu će, dodao je, imati punu podršku Vlade.
"Ako nemate saznanja, ajmo da zajedno sačekamo ishod postupka", rekao je Đukanović i poručio Kaluđeroviću da je umesto da barata činjenicama insunirao korupciju.
On je podsetio da nije bio premijer 2012. godine kada se događao navedeni posao. Možete koliko god hoćete ovde prozivati na tu temu, nećete me postideti zato što je Aco Đukanović moj brat, niti što je živ, niti što učestvuje u drutvenom životu Crne Gore, naprotiv, rekao je predsednik Vlade.
On je dodao da njegov brat ima prava kao svi ostali građani.
Prema rečima Đukanovića, njegov brat je učestvovao na tenderu, dao najbolju ponudu, pobedio, platio, čekao, a nakon isteka rokova da se prema njemu ispuni obaveza upozoravao je deset ili 12 puta.

I šta bi sad trebalo? Da se iseli iz Crne Gore jer mu je brat premijer? Ne, rekao je Đukanović, navodeći da mu sudske instance sude kao svim drugim građanima.
On je Kaluđeroviću poručio da sa indignacijom odbija njegove insinuacije, dok sudski postupak bude okončan.

Đukanović je naveo da nema mesta ni njegovoj ostavci:
Jer se u ovom slučaju ne osećam odgovornim nizata. Niti za posao koji je nastupio, a još manje to mi je Aco Đukanović brat. Na protiv, ponosan sam na svog brata i porodicu", zaključio je crnogorski premijer.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP