Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SVAĐA U SKUPŠTINI

Milosrdni anđeo kao Tadićeva reforma

Autor: Tanjug | 17.04.2015 - 12:26:00h | Komentara: 0

Socijaldemokratska stranka zatražila je danas od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da sa sednice udalji poslanika SNS Dragana Nikolića, jer je u skupštinskoj raspravi rekao da je akcija NATO "Milosrdni andjeo" bila humanitarna u odnosu na reformu pravosudja 2010. godine.

Skupština Srbije

Skupština Srbije | Foto: Profimedia

Nikolić je u skupštinskoj raspravi rekao da je ta akcija bila "humanitarna  aktivnost u odnosu na aktivnost koja je preduzeta u vreme rekonstrukcije pravosudja 2010. godine".

Zamenik šefa poslanika SDS Janko Veselinović rekao je novinarima u  parlamentu da bi zbog toga trebalo izreći opomenu Nikoliću i udaljiti ga sa sednice, a od Gojkovićeve zatražio i izvinjenje, jer je "sramno i skandalozno nazvati akciju Milosrdni andjeo humanitarnom".

Veselinović smatra da je Nikolić time uvredio poslanike i porodice stradalih u NATO agresiji, budući da su tada stradale hiljade gradjana, da je uništena infrastruktura, ubijana deca...

Parlament je vodio raspravu o izboru Maje Vadnjal, koja se prvi put bira na sudijsku funkciju, u Prekršajni apelacioni sud, koju je obeležila kratka polemika SNS i DS o odgovornosti za stanje u pravosudju.
Nikolić je rekao i da je u reformi pravosudja 2010. godine više od 900 sudija i tužilaca, najdokazanijih u svojoj profesiji, ostalo bez posla.
Naveo je i da su "odluke o tome ko će biti reizabran donošene po kafanama", da su svi koje je DS pohvalio bili reizabrani, ali ne i oni koji nisu pohvaljeni.
Podsećajući na lošu ocenu Venecijanske komisije o reformi pravosudja, Nikolić je rekao da je ta reforma prouzrokovala ogromnu materijalnu, finansijsku i moralnu štetu Srbiji i svim tim ljudima, na šta je Veselinović odgovorio da pravosudje u prethodne tri godine vladavine SNS i SPS karakteriše nesigurnost, partijsko odlučivanje, nepotizam.
Dokaz za to, prema njegovim rečima, jeste četvoromesečni štrajk advokata zbog partijskog odlučivanja prilikom izbora notara.
Imamo katastrofalno stanje u sudstvu, kao uostalom i u obrazovanju, zdravstvu, infrastrukturi, policiji, naveo je Veselinović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP