Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

PRESUDA

Ministar Knežević
oslobođen optužbe!

Autor: A. Dimitrovska | 01.11.2012 - 14:10:00h | Komentara: 10

Ministar poljoprivrede i šumarstva Goran Knežević (55) oslobođen je danas optužbe da je kao gradonačelnik Zrenjanina, s grupom saradnika oštetio državu za oko 150 miliona dinara.

Goran Knežević

Goran Knežević | Foto: Emil Čonkić

Sudija Maja Kovačević Tomić navela je da nema dokaza da je Knežević počinio krivično delo. Tužilaštvo ima pravo žalbe na presudu.

Sudsko veće sudije Maje Kovačević oslobodilo je optužbi još osamnaestoricu okrivljenih, među kojima su i bivši gradski funkcioneri Zrenjanina, koji su se teretili za malverzacije građevinskim zemljištem od 2006. do 2008. godine i za nameštanje tendera. Jedini koji je optužen i to na godinu dana je načelnik Odeljenja za urbanizam Zrenjanina Nikola Halas, koji je dao nalog da se izradi rešenje kojim se daje gradsko zemljište na zakup 99 godina Bojanu Selimoviću i Branku Savkoviću, koji su takođe bili obuhvaćeni optužnicom, ali je Selimović preminuo. Rešenje kojim se tereti Halas, na kraju je, kako je navedeno, potpisao Knežević.

Inače, tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je u završnoj reči da ministar poljoprivrede Goran Knežević i još devetnaest optuženih budu oglašeni krivim zbog malverzacija s građevinskim zemljištem od 2006. do 2008. Tužilaštvo je za Kneževića i ostale optužene predložilo zatvorske kazne u trajanju od dve do šest godina.
Zamenik tužioca za organizovani kriminal Dragoslav Marković kazao je pred sudskim većem da su tokom suđenja potvrđeni navodi optužnice da je

Goran Knežević

Goran Knežević prilikom izlaska iz zatvora | Foto: Branislav Puljević

Knežević dok je bio gradonačelnik Zrenjanina organizovao grupu čiji su članovi postali ostali optuženi. Tužilac je naveo da su optuženi u postupcima javnih nabavki i davanjem u zakup gradskog građevinskog zemljišta kršili Zakon o javnim nabavkama, a kako je rekao, cena za zakup zemljišta od šest evra po kvadratu bila je niža od ekonomske.
Knežević je u odbrani naveo da je samo sprovodio državnu politiku dovođenja stranih investitora i da mu je u interesu da se što pre pokaže da su to "besmislene i nameštene političke optužbe". On je u završnoj reči istakao da je sudski proces koji se vodi protiv njega montirala Demokratska stranka, čiji je on bio funkcioner. Knežević je do hapšenja oktobra 2008., bio funkcioner DS, a potom je prešao u Srpsku naprednu stranku.

Poslednji komentari
  • БЛАФФФ Vreme: 01.11.2012 15:11h

    Јел' то она Маја Ковачевић коју од милоште у народу зову,ЖУТА, МАЈА?

  • Бобан Милетић Бапси Vreme: 01.11.2012 15:31h

    Написах ли ја нешто јутрос ?! Овако ће проћи и Јањушевић ... ако не и Дулић ?!

  • Boban Vreme: 01.11.2012 15:43h

    Pravda je pobedila.. a sada je vreme da pravda stigne i one koji su ga nepravedno osudili.

  • Sitia Vreme: 02.11.2012 01:30h

    Znao je covek zasto prelete kod Tome! Inace, kriv je mnogo vise od te sice za sta su ga optuzili, ali...sprege pravosudja i politike u ovoj zemlji su neunistive.

  • ODGOVORNOST Vreme: 02.11.2012 14:35h

    Gde je odgovornost policije, tužilaštva i istražnih sudija zato što su definitivno NEVINOG čoveka vukli po kazamatima 13 meseci. Vreme je da ti gospodari života i smrti zavrse u tim istim kazamatima!!! Koliko je još ovakvih nevinih koji su beznadezno nevini zatvoreni????

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP