Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SLIKA SRBIJE!

Ministar prosvete kadar Miće Megatrenda!

Autor: S. Vojinović | 02.09.2013 - 20:28:00h | Komentara: 3

Tomislav Jovanović je juče izjavio da je njega za ministra prosvete predložio rektor Univerziteta „Megatrend“ Mića Jovanović, a to je podržao Žarko Obradović. Na taj način potvrđeno je pisanje „Alo!“, koji je prvi objavio da je Jovanovića za taj resor predložio upravo Mića Megatrend!

- Predložio me je Mića Jovanović, poznajemo se godinama, nismo rođaci iako imamo isto prezime. A taj predlog je podržao Obradović - kazao je Jovanović.

Tomislav Jovanović: Kandidat

Mrka mi je kum, al' nismo pričali šest godina: Tomislav Jovanović

 Na pitanje koje on to kvalitete poseduje koji su presudili da on zameni Žarka Obradovića, sem prijateljstva sa Mićom Jovanovićem, budući ministar kaže:

- Ceo život sam posvetio nauci, najviše studenata na Medicinskom fakultetu ja sam ispitao. Imao sam kratak sastanak sa premijerom Ivicom Dačićem, od koga sam tražio autonomno pravo da radim i preuzmem odgovornost za eventualni neuspeh i greške. Jedan od prvih zadataka biće blagovremena priprema završnog ispita đaka osmog razreda osnovnih škola - male mature. Inače, da sam bio na mestu Žarka Obradovića, kada se desila krađa testova, odmah bih podneo ostavku - dodaje Jovanović.

Žarko Obradović i Mića Jovanović

Žarko Obradović i Mića Jovanović | Foto: Rajko Ristić

 
Jovanović još otkriva da su on i odlazeći ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić kumovi, ali i da nisu govorili šest godina.
- Mi smo kumovi već osam godina, ali nismo govorili i viđali se sigurno šest godina, ne bih da objašnjavam razloge... Pre neki dan sreli smo se u Skupštini posle toliko godina i pozdravili... - priča budući ministar prosvete.
Podsetimo, pored Jovanovića, kandidat za novog ministra finansija je Lazar Krstić, za ministra odbrane Nebojša Rodić, za ministra za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj Igor Mirović, za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Dragan Glamočić, a za ministra privrede Saša Radulović. Za novog ministra kulture i informisanje predložen je Ivan Tasovac, za ministra saobraćaja Aleksandar Antić, za ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije Branko Ružić, za ministra sporta i omladine Vanja Udovičić, a za ministra bez portfelja zaduženog za Kosovo Aleksandar Vulin.
Poslednji komentari
  • Peca Vreme: 02.09.2013 20:51h

    Mi nismo banana već Megatrend država.

  • mima Vreme: 02.09.2013 21:31h

    Bolje bi bilo da je Mica Megatrend ministar, nego ovi njegovi s l u z b e n i c i!

  • Kvazimoodo Vreme: 03.09.2013 05:39h

    Megatrend od miloste zvan "cash and carry" ... Ocekujem da ce za koju godinu, sasvim legalno, od stane bivsih megatrend studenata a verovatno tadasnjih ministara, predsednika, premijera i inih, biti izglasano da se ceo Beogradski Univerzitet sa svim svojim nepokretnostima daje na koriscenje i upravljanje megatrend univerzitetu ... Mislim da je to krajnji cilj. Ocekujem i da ce sve sadasnje diplome Beogradskog univerziteta biti proglasene nevazecim a svi koji je poseduju biti proterani iz zemlje kao nepodobni. No, da rezimiram, najveci krivci za sve ovo sto se desava oko megatrend univerziteta su sadasnji profesori Beogradskog univerziteta koji ni prstom nisu mrdnuli ili digli svoj glas protiv svega ovoga sto se desava. Pa njih licno sve ovo podriva i pravi od njih totalno nebitne osobe. Alo bre, pa znate li vi sta je do pre dvadesetak godina znacilo biti "profesor Beogradskog Univerziteta". Ovo je tuzno i smesno i jadno i bedno ...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP