Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BIVŠA PREDSEDNICA JUL BI DA SE VRATI

Mira Marković se uzda u Tomu Nikolića

Autor: Alo.rs | 12.03.2015 - 23:43:00h | Komentara: 13

Mirjana Marković volela bi da se vrati u Srbiju i nada se da bi u tome mogao da joj pomogne predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Mira Marković

Mira Marković

- Dobro znate da odluka o mom povratku nikada nije bila u mojim rukama i da povratak ne zavisi od mene. Zar i vi ne biste voleli da se vratite u svoju zemlju u kojoj niste bili više od 10 godina. Naravno da bih volela i to je moja jedina želja. Mislite da ja ne volim svoju zemlju kao vi. Volela bih kada bi to shvatili ljudi koji vode Srbiju  - izjavila je udovica Slobodana Miloševića.

U udruženju Sloboda koje se bori za povratak u zemlju udovice Slobodana Miloševića i ukidanje sudskog procesa protiv nje kažu da postoje pozitivni signali predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se obustave sudski postupci. Mira Marković kaže da bi volela da je tako. Nju ipak najviše tišti što još nije obišla grob svog supruga.

-A kako mogu da se osećam - rekla je Marković na pitanje što godinama iz Moskve šalje venac na grob supruga.

-  Znate da ne volim i ne mogu da komentarišem - rekla je Mira Marković za "Kurir".

U udruženju "Sloboda" kažu da su Nikoliću uputili pismo da uloži svoj uticaj i dozvoli Miloševićevoj udovici povratak u zemlju. Oni očekuju da će Nikolić ovih dana pozvati predsednika udruženja Momira Bulatovića na sastanak. Podsećaju da je sadašnji predsednik Srbije bio potpredsednik Savezne vlade u vreme kada je Slobodan Milošević bio predsednik SRJ i da je za njega rekao da je veliki državnik. 

Međutim, u kabinetu predsednika Nikolića nisu hteli da komentarišu najave udruženja Sloboda kao ni izjave Mire Marković o njenom eventualnom povratku.

Mira Marković pobegla je iz Srbije u Rusiju 23. februara 2003. godine, a pretpostavlja se da je sa sobom ponela četiri milijarde dolara. U Rusiji živi u zaštićenom objektu i štiti je ruska vojska.

Inače, mediji navode da jedan od neformalnih savetnika predsednika Srbije lobira i da se Bogoljub Karić vrati u Srbiju.

Kako je objavio "Blic", pozivajući se na najbliže saradnike premijera Srbije, stav Aleksandra Vučića što se tiče povratka Bogoljuba Karića je jasan - može, ali će prvo morati da ode u pritvor, a onda da na sudu dokaže svoju nevinost.

Poslednji komentari
  • Stefan Vreme: 13.03.2015 02:21h

    Prvo da vrati sve pare sto je opljackala iz Srbije i iznela iz zemlje.Onda da joj se sudi za sva ubistva koja je vesto aranzirala. Zajedno sa njom u istu celiju odmah zatvoriti Vulina i Mrkonjica. Ako Mrka ne moze bez Bakute , pardon, Bekute - neka povede i nju u Zabelu.

  • mugeda Vreme: 13.03.2015 06:21h

    Sta je ovo....pacovi se vracaju na brod?

  • mr Vreme: 13.03.2015 07:33h

    Nestalo opljačkanog i zarađenog od nošenja gajbica?

  • LAVINIJA Vreme: 13.03.2015 07:34h

    Kad pomislim sta se sve moglo ovoj zeni pozli mi/ Kad pomislim kako bi sada Curuvija grlio svoje unuce i vodio ga u park...Kad se setim kako je svog odanog prijatelja i finansijera gledala kako nevin trune u zatvoru i ni kriv ni duzan,strada i gubu zdravlje/ I njenog ophodjenja sa ljudima ,sa toboznjom suzom u oku koja nije znacila dobrotu i milost nego predskazavala njihovu tragediju/ A na sve sto je ucinjeno i znano i neznao dobila krivicnu prijavu za podstrekivanje na dodelu stana dadilji/ Koliki je njen opus,a ona se po svemu sudeci vraca .Kazu da to tako vuce da se uvek vracaju

  • Aleksandar Vreme: 13.03.2015 08:15h

    Baba ostani i ne vracaj se, zajedno sa Bogijem i tvojim sinom gajbicarom. Tamo nosite i dalje gajbice, Isti ste kao i sve garniture od 90-ih pa do dana danasnjeg. Svi vi samo svoja dupeta napuniste, Srbiju sahraniste, a svoju decu i tri kolena dalje obezbediste. Svi ste vi zajedno najvece zlo koje je ikada bilo u Srbiji. Doveli ste svi vi Srbiju da nemamo lekare, skolovane ljude, postene gradjanine, skolovanje, obravzovanje, plate, normalan zivot.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP