Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

"POVAMPIRENI" JUL

Mirino čedo ambasador na Kubi!

Autor: M. Dakić | 23.02.2013 - 11:59:00h | Komentara: 13

Danilo Pantović, istaknuti član Direkcije Jugoslovenske levice i predsednik Upravnog odbora „Diposa“ koji se kao gensek Saveznog ministarstva spoljnih poslova devedesetih „proslavio” nezakonitim dodeljivanjem državnih stanova, te izdavanjem diplomatskih pasoša telohraniteljima Marka Miloševića, vratio se na visoku poziciju u MSP! Kako „Alo!” saznaje, on je pre nekoliko dana imenovan za šefa odseka za Severnu Ameriku, a uveliko mu se priprema ambasadorsko mesto u Havani. Zanimljivo je da bi odlaskom na Kubu Pantović ostvario svoj dugogodišnji san, jer je još za vreme Miloševićevog režima pikirao baš ovu poziciju.

JUL

Čedo i za aktuelnu vlast: Danilo Pantović

 Naša saznanja da je Pantović ponovo zaposlen u Ministarstvu spoljnih poslova, na čijem čelu se nalazi ministar Ivan Mrkić, juče su nam potvrdili i u ovom ministarstvu. Tako je Pantović, koga su svojevremeno zvali Mirino čedo, na sebe preuzeo uspostavljanje i unapređenje političkih, ekonomskih i drugih odnosa Republike Srbije sa državama Severne Amerike, analizu unutrašnjih i spoljnopolitičkih kretanja u tim zemljama, a zadužen je i za sve druge poslove bilateralne saradnje sa državama Severne Amerike.

Vratili se i Rade Bulatović, Goran Petrović...

Uhlebljenje u MSP-u poslednjih meseci našli su brojni kadrovi bivših režima, danas bliski naprednjacima. Nekadašnji šef BIA Rade Bulatović, koji je devedesetih takođe radio u diplomatiji, danas obavlja funkciju šefa odseka za pokret nesvrstanih zemalja, a smeši mu se nameštenje u Ukrajini. Goran Petrović, bivši načelnik Državne bezbednosti Srbije posle dolaska na vlast DOS-a, imenovan je na mesto zamenika direktora Generalne direkcije za bilateralu. 

Pantović je bez dana diplomatske karijere u MSP došao pravo iz policije, gde je bio šef kabineta tadašnjeg ministra Vlajka Stojiljkovića i ubrzo je stekao čin kapetana policije. Zajedno sa bivšim funkcionerima JUL-a i SPS-a Mirjanom Marković, Branislavom Ivkovićem i Mihaljem Kertesom bio optužen za nezakonito dodeljivanje stanova tokom devedesetih. Postupak je počeo u decembru 2002, a suđenje je samo za poslednje dve godine odlagano devet puta.
Hapšen je nakon petooktobarskih promena zajedno sa Urošem Šuvakovićem i Milošem Lončarom zbog zloupotrebe službenog položaja i prekoračenja ovlašćenja. U svojoj bogatoj karijeri bavio se uvozom patika sa Tajvana, pa je među kolegama stekao i nadimak „ekspert za Daleki istok”. Sa pozicije poslednjeg genseka SMIP-a, njegovo ime vezivano je i za brojne finansijske malverzacije u ovoj ustanovi. Kao član Savezne stambene komisije za vreme svog mandata uspešno je rešio i sopstveno stambeno pitanje. Mediji su izveštavali da je prvo dobio stan od 70 kvadrata u ulici Strahinjića Bana, a potom je duplirao kvadraturu i preselio se u 149,90 kvadrata u ulici Filipa Filipovića. 
Poslednji komentari
  • goran Vreme: 23.02.2013 12:22h

    Ljudi, ON ambasador? Srbiji nema spasa. Ko god da dođen na vlast isto mu je. Sem nekoliko časnih izetaka sve lažne demokrate, pariote,poštenjačine Koju on Srbiju u inostranstvu predstavlja? Iz vremena Brozove diktature i >Slobine demokratije..Vreme bezčašća započeto 45. nikako da prestane. Ovde komunisti još uvek vladaju. Pa zbog njih je Srbija stavljena na crnu listu a Srbi nikakao da se operu. E, Vojvodo, Vojvodo!

  • MIODRAG Vreme: 23.02.2013 12:35h

    Koga li je zaduzio za ovakav poklon posao....???

  • kondor Vreme: 23.02.2013 13:52h

    Znam da su ovi koje sada opisujete i proganjate bili veliki mafijasi i muljatori . Sto ne pisete malo vise o onima koji su dosli na vlast posle petog oktobra 2000. tz. DOS . Nisu oni demokratska opozicija Srbije kako sebe sami krstise , vec nesto sasvim strasnije i gore , ovi gore po lopovluku i mafijasenju mogu im skinuti kapu . Ja ih od samog njihovog pocetka zovem jednim lepim imenom koje im najvise odgovara . DOS ( dosli i opljackali Srbiju) to je njihovo pravo ime i prezime . Ko ne veruje neka malo proseta po Srbiji i bice mu sve jasno . Znam da necete objaviti ovaj komentar , previse je istinit .

  • Мрљивоје Vreme: 23.02.2013 14:34h

    Не треба се чудити, СНС све чини да опстане, трпи све могуће уцене партнера, ћути и мисли, народ ко народ... шта је следће, која глупост, али тако нам и треба, једна четвртина бирачког тела је одлучила, изгледа компас се покварио. Јадна Србијо, жао ми је оних који су искрено веровали екс радикалима, које гадно разочарење, Бого дали те има.

  • giant Vreme: 23.02.2013 15:18h

    Stvarno ste preterali. Ako je za njegovo zaposlenje dovoljna činjenica što je Zvezdaš, odn. nekad bio na čelu uprave tenis kluba Crvena Zvezda, onda neka Vlada RS zaposli sve nas nezaposlene Zvezdaše. Našta ovo liči!?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP