Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

POKRAJINSKE IGRE

Mirović: Deklaracija je opasan akt po interese građana!

Autor: Tanjug | 13.05.2013 - 20:23:00h | Komentara: 4

Predsednik Saveta za Vojvodinu Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović izjavio je danas da je na sednici Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja Pokrajine dokazano da Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine u mnogim elementima predstavlja opasan akt pre svega po interese građana koji žive u Vojvodini.

Mirović je po završetku sednice Odbora rekao novinarima da SNS na sednici Skupštine AP Vojvodine neće glasati za Predlog deklaraciju i da će se kritikama oštro suprostaviti usvajanju Deklaracije.

Deklaracija ima  separatističku notu:  Igor Mirović

Igor Mirović | Foto: RAS

"Deklaracija je dokumet sukoba, dokumet koji stvara novi jaz u odnosima centralne i pokrajinske vlasti", rekao je Mirović, dodajući da je Deklaracija kroz usvojeni amandman Lige socijaldemokrata Vojvodine, kako je rekao, dobila svoju nedemokratsku potvrdu.

Po Mirovićevim rečima kontinuitet demokratije u Vojvodini se, usvojenim amandmanom LSV-a, crpi iz komunističke skupštine koja je održana u vreme kada je Vojvodina bila pod dodatnom vojnom upravom kojom je komandovao general Ivan Rukavina koja bila na snazi dve godine i za vreme koje su, kako je rekao, vršeni veliki zločini u Vojvodini. 
"Iz takve skupštine, koja se održavala za vreme dok su na obodima Novog Sada vršena streljanja crpi se legitimitet za ravnopravnost, za pluralizam, za demokratije, za sve ono što Vojvodina danas želi das bude, to je nešto nedopustivo, nenormalno i neverovatno", istakao je Mirović. 
Mirović je rekao da najavljuje nastavak borbe SNS-a za dolazak istine u Vojvodinu, dodajući da ostaje da se vidi da li će i kada će iskoristiti ustavno pravo da i van skupštinskih klupa izraze svoje nezadovoljstvo. 
On je na novinarsko pitanje da li konkretno misli na organizovanje protesta građana rekao da za sada nema konkretne odluke o tome, ali da je to pravo garantovano Ustavom i zakonima Republike Srbije.
"Tokom prošlog protesta demonstrirali smo mir, red, poredak, poštovanje prava učesnika i poštovanje prava onih koji nisu učestvovali na protestu i to nas kvalifikuje da zadržimo pravo da uvek na takav način reagujemo", rekao je Mirović. 
Odbor za pitanja ustavno pravnog položaja Pokrajine danas je usvojio tekst Predloga deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine uz prihvatanje šest amandmana koje su podneli Savez vojvodjanskih Madjara i Liga socijaldemokrata Vojvodine.
Poslednji komentari
  • Velko Vreme: 14.05.2013 07:33h

    Čuj! Deklaracija opasna po interese građana a Briselski sporazum nije!?

  • Rade Vreme: 14.05.2013 09:13h

    Tako je G-dine Miroviću! U Banovini sedi 2.000 činovnika. Iz čega dami hranimo tu bulumentu, koja ničemu ne služi, osim za secesiju države. Kome i zašto treba banda autonomaša, osim Čuvarima revolucije Crnorukima dadi razbijanje države?!Vatikan nas je sveo beznačajnu grešku, na 0,ooo5% EU , pa nas Eurostat iz Brisela prikazuije u koloni za greške. Dakle, sobzirom da nas je manje od pola Istambula zajedno sa Šiptarima, moramo ukinuti ovaj model vlasti i postaviti jednog Namesnika Visokog predstavnika da upravlja sa nama.

  • DSV Vreme: 14.05.2013 17:42h

    Graditi KANALIZACIJU NIZBRDO JE SMESNA RABOTA ,I TO JOS SA POCETKOM OD VASE KUCE GOSN:"M" .A DEKLARACIJU je izglasala VECINA ,a vi "naprednjaci" se zalazete za "VECINU U SVEMU" ,e posto u Vojvodini to nemoze onda je stetno. Znate sta je stetno mUDRUZITI SE I SAGRADITI AUTOBUSKU STANICU U NOVOM SADU -GDE JOJ MESTO NIJE . Znate sta je lopovluk -KAD SE BEHATON UVEZE IZ HRVATSKE ! Ko zna razumece KO NEZNA SAZNACE!

  • mix Vreme: 17.05.2013 23:10h

    Ponistiti taj pamflet a pozatvarati aktere za veleizdaju. Isto i za briselski sporazum! Treba da sledimo primer Turske od pre trideset godina! Ne zagovaram nista lose , ali Srbija treba spas!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP