Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VUČIĆEVI KADROVI ZA REKONSTRUISANU VLADU PESNIK I MUZIČAR

Mirović: Ogoliću odnose u politici

Autor: M. Dakić | 27.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Srpska napredna stranka objavila je imena svih svojih kandidata za ministarske pozicije u rekonstruisanoj Vladi, čime je stavljena tačka na višemesečnu kadrovsku kombinatoriku!

Ekonomista  sa dušom  poete: Igor  Mirović

Ekonomista sa dušom poete: Igor Mirović | Foto: Robert Getel

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić kompletirao je spisak predlažući dve nestranačke ličnosti - Dragana Glamočića, profesora novosadskog Poljoprivrednog fakulteta, za prvog čoveka srpskog agrara, a konsultanta i stručnjaka za poreski sistem Sašu Radulovića za novog ministra privrede, o čemu će se danas izjasniti Predsedništvo SNS. On je u nedelju, na sednici Glavnog odbora naprednjaka istakao stranačkog potpredsednika Igora Mirovića kao kandidata za Ministarstvo regionalnog razvoja i lokalne samouprave.


Vučić: Podmeću
mi, neću biti premijer!

 

Odgovarajući na ponovne poruke da bi on trebalo da bude premijer umesto Ivice Dačića, lider SNS još jednom je negirao takvu mogućnost.
- Toliko da znate, mene ne interesuje konstrukcija Vlade u kojoj ću da budem premijer. Možda mogu da budem premijer posle nekih izbora, a možda se to nikad i ne desi. Ali bez izbora ni slučajno neću biti premijer. To pitanje već jednom mora da se razgraniči! Sit sam tih podmetačina, dnevnih prevara i svakodnevnih priča o tome - poručio je Vučić i dodao da je na sednici GO SNS imao problema jer je za tri ministra sa kvote njegove stranke predložio nestranačke ličnosti.

Kako je reč o ljudima koji široj javnosti nisu previše poznati, „Alo!“ vam donosi zanimljive detalje iz njihovih biografija.
Mirović, prvi čovek SNS Vojvodina i naslednik Verice Kalanović, pesnička je duša! Iako je po struci diplomirani ekonomista, potpredsednik naprednjaka, iza sebe ima dve objavljene zbirke pesama, a trenutno priprema i treću koja će prema najavama imati angažovani karakter, a radni naslov je „Azbučnik svakodnevnice“.

- Ideja koja me vodila proistekla je iz onoga što nam se sada događa, iz „Velikog brata“, „Farme“, iz života između realnog i nerealnog, dobrog i lošeg. Očekujem da će izazvati šok, jer će u potpunosti ogoliti odnose u medijima, u životu, politici, na estradi... Sve ono što niko kroz poetski izraz nije uspeo da opiše u poslednjih 10-15 godina - otkrio je nedavno za jedan vojvođanski list Mirović, koji je već potpisao zbirke „Nebo nad Vizantijom“ (1994) i „Kremen plamen“ (2003). U svojoj biografiji već ima iskustvo rada u Vladi Srbije, jer je od 1998. do 2000. bio zamenik ministra finansija.

Kako otkrivamo, Mirović je 1996. godine sa svojom prvom zbirkom bio u užem izboru za prestižnu posetku nagradu „Matićev šal“, koja se dodeljuje mladim piscima do 30 godina za prvenac zbirku. U svojoj biografiji beleži i uspehe sa odbojkaškim klubom Vojvodina (2004), koji je igrao i u Ligi šampiona.

O profesionalnoj karijeri konsultanta i stručnjaka za poreski sistem Saši Raduloviću (48) prethodnih dana dosta smo pisali, a zanimljivo je da budući ministar privrede, kao i njegov prethodnik Mlađan Dinkić ima muzičke afinitete. Naime, Radulović je završio osnovnu i srednju muzičku školu i svira čak četiri instrumenta - između ostalog klavir, gitaru i violinu.
Za školskih dana bio je učesnik brojnih takmičenja iz matematike i postizao je zapažene rezultate. Iskustvo je mahom sticao u inostranstvu - krajem osamdesetih na nagovor profesora sa Elektrotehničkog fakulteta, koji je završio na smeru elektronika i automatika, odlazi u Nemačku, a odatle nastavlja rad u brojnim kompanijama u SAD i Kanadi.
Poslednji komentari
  • NS2 Vreme: 27.08.2013 10:38h

    Novosadjani prospite za njim Vodu da se ne vrati iz Beograda!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP