Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

IZBORI U VOJVODINI VEROVATNO 20. DECEMBRA

Mirović: SNS ima više kandidata za pokrajinskog premijera

Autor: Tanjug | 19.06.2015 - 19:31:00h | Komentara: 2

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović izjavio je danas da ga stranka nije zvanično kandidovala za poziciju vojvođanskog premijera i da će se o tom pitanju tek razgovarati na stranačkim organima, istakavši da je namera SNS da 20. decembra budu lokalni izbori u Srbiji i pokrajinski u Vojvodini.

Igor Mirović

Igor Mirović | Foto: Robert Getel

- Ima više kandidata i to je uobičajeno u našoj stranci, ali konačna odluka još nije doneta, rekao je Mirović u emisiji "Politbiro" RTV-a, koji je nedavno najavio da je spreman da preuzme poziciju vojvođanskog premijera.

On je rekao da je namera SNS-a da se u istom terminu, 20. decembra ove godine, organizuju lokalni izbori u celoj Srbiji i pokrajinski izbor u Vojvodini, jer je "to najracionalnije i najjeftinije".

Upitan zbog čega 20. decembra a ne u maju naredne godine, kad je redovni izborni termin za te izbore, Mirović je rekao da je decembarski termin dat "kao dilema za dijalog sa predstavnicima vlasti u Vojvodini", ali da su oni to odmah odbacili "jer su u pitanju njihove fotelje", dok su, kako je dodao, svi prihvatili poziv na republičkom nivou na dijalog o promeni političkog sistema.

Mirović je rekao da naprednjaci, ukoliko pobede na pokrajinskim izborima, vlast neće formirati po principu političke ostrašćenosti, već da će biti otvoreni da u pokrajinske organe uključe sposobne i stručne ljude koji nisu iz SNS.
Odgovorajući na pitanje zbog čega, uprkos najavama programa SNS za Vojvodinu u devet tačaka, javnost još nije upoznata sa tim dokumentom, Mirović je rekao da je reč o predizbornom programu i da je vreme za njegovo objavljivanje tempirano za kampanju.

- Ne krijemo ništa, samo želimo da taj program ima snažne predizborne poruke, rekao je Mirović, uveren da će SNS nakon pokrajinskih izbora moći da se posveti razvojnim projektima za Vojvodinu, među kojima je naveo fruškogorsku deonicu, put od Zrenjanina do Beograda i od Zrenjanina do Novog Sada, izgradnju industrijskih zona, privlačenje investicija...

Komentarišući aktuelnu raspravu o promeni političkog sistema i eventualnom uticaju novih propisa na političku praksu stranačkih preletanja, Mirović je kazao da je ideja SNS da se smanje troškovi građana za izdržavanje političke klase, odnosno "da se broj poslanika i odbornika, ali i ministara i pokrajinskih sekeratra značajno smanji i da se poveća efikasnost u delovanju svih organa i da se ta politička pijaca umanji na najmanju moguću meru".
Poslednji komentari
  • Milanivan Vreme: 19.06.2015 21:04h

    A ti bi bio najgora opcija.

  • čvarkov Vreme: 20.06.2015 00:29h

    boškića za predsednika vojvodine

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP