Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

TAJKUNAŽA

Mišković želi DS pod svoje!

Autor: F.B./E. A. | 11.09.2012 - 18:48:00h | Komentara: 0

Lider demokrata Boris Tadić otkrio je juče da su „vlasnici krupnog kapitala zainteresovani da preuzmu upravljačka prava u Demokratskoj stranci“ i među njima posebno istakao Miroslava Miškovića.

Boris Tadić

Boris Tadić napao Miškovića | Foto: FoNet

On je upozorio da DS kao „bastion demokratije“ nikako ne sme potpasti pod uticaj finansijskih moćnika i tajkuna i dodao da je vlasnik „Delte“ čak učestvovao i u kampanji protiv njega!

- Ljudi koji nemaju nikakve veze sa DS-om zainteresovani su da preuzmu upravljačka prava u stranci, a to su vlasnici krupnog kapitala koji žele da realizuju svoje interese. Najveći predstavnici krupnog kapitala, gospodin Mišković i njemu slični, imaju želju da se umešaju u politiku. Oni nisu mogli da priđu državi Srbiji i predsedniku dok sam ja bio na tim funkcijama. Ja sam insistirao da plaćaju porez u Srbiji, a ne na Sejšelskim Ostrvima ili Kipru i vrlo sam zadovoljan što su na izborima bili na suprotnoj strani od mene jer sam siguran da njihov doprinos srpskoj ekonomiji nije pozitivan - konačno je konkretno progovorio lider DS-a gostujući u „Kažiprstu“ Televizije B92.
 
Kao najveće neprijatelje stranke naveo je mafiju, organizovani kriminal i finansijske moćnike - tajkune, dok je kao najveće protivnike izdvojio one koji sa ovim finansijskim moćnicima imaju veze.
  Slične stavove Tadić je izneo i na subotnjoj sednici Glavnog odbora demokrata u Centru „Sava“, ali je sada progovorio i na koga konkretno misli. Istovremeno, on je prozvao visoke stranačke funkcionere da su protiv njega vodili negativnu kampanju.

- Nema nikakve dileme da je Dragan Đilas jedan od onih koji je svojim pismima pokrenuo jednu takvu kampanju. Nema nikakve dileme da je tukampanjupokrenuo i Vuk Jeremić svojim potpuno neadekvatnim reagovanjem na sednicu predsedništva DS-a oko onih 7,5 miliona dolara troškova za kancelariju u Njujorku. Nema nikakvih dilema da su se u tukampanjuuključili i razni stari „iznogudi“ DS-a iz ranijih generacija, poput Gorana Vesića, koji naravno imaju puno i legitimno pravo da se uključe u izborni proces u DS-u, ali imaju i snagu da kroz, pre svega, tabloidne medije postave određena pitanja - oštar je bio Tadić, koji je takvukampanjuocenio kao suprotnu Statutu DS-a.

Mišković kao i uvek - nem

Miroslav Mišković vreba iz senke, ali od srca | Foto: ALO!

 

Mišković bez komentara!

Povodom optužbi koje je na njegov račun izneo Boris Tadić, „Alo!“ je pokuša da dobije komentar od vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića.
- Znate da gospodin Mišković ne daje komentare. Tako je i na ovu temu. Hvala na razumevanju - poručila je za naš list Jelena Krstović, potpredsednica „Delta holdinga“, koja ni u ime kompanije nije želela da se oglašava.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP