Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BIVŠI PREMIJER KRENUO STOPAMA SLAVNE SPISATELJICE

Mister Mirko
kao Džejn Ostin!

Autor: B. Majdarević - I. Kljajić | 09.12.2012 - 19:58:00h | Komentara: 32

U iščekivanju raspleta korupcionaških afera koje tresu Srbiju, bivši premijer Mirko Cvetković batalio je gordost i posegao za argumentima! Naslov njegove friške memoarske knjige „Argumenti i predrasude“ neodoljivo podseća na ljubavni klasik slavne Džejn Ostin „Gordost i predrasude“

Mirko Cvetković

Nadamo se da će moći da živi od pisanja knjiga: Mirko Cvetković | Foto: Vesna Lalić

Međutim, moraćemo da se strpimo do utorka, za kada je zakazana promocija Cvetkovićevog svojevrsnog dnevnika kako bismo videli ima li sličnosti između autora i neodoljivog mister Darsija, koga je u najčuvenijoj TV adaptaciji dočarao šarmantni Kolin Firt!


Kako „Alo!“ saznaje, literarni uradak demokrate napisan je u formi dnevničke proze, a u knjizi se dotakao niza problema koji su ga morili za vreme premijerskog mandata. S obzirom na to da je nedavnom ostavkom na mesto poslanika ostao bez državnog posla, Mirku preostaje da se nada da će posle šestomesečne apanaže koja sleduje svakom bivšem funkcioneru do penzije zvanično preživljavati od prodaje knjiga.

Džejn Ostin

Roman „Gordost i predrasude“ engleske spisateljice Džejn Ostin najčitanije
je njeno delo, a objavljeno je davne 1813. godine| Foto: Screenshot "Youtube"

Dok se Cvetković na vreme obezbedio pisanjem u pauzama između sednica vlade, Oliver Dulić i Snežana Malović, njegovi ministri i stranačke kolege koje su takođe ostale bez poslaničkih mandata, vratili su se svojim profesijama, odnosno porodicama.

- Posvetio sam se doktorskim studijama na Medicinskom fakultetu u Beogradu i bavim se svojom strukom - rekao nam je bivši ministar prostornog planiranja, inače ortoped. Njegova koleginica, bivša ministarka pravde, za sada je bez profesionalniog angažmana, a pauzu u karijeri pravnica je iskoristila da se posveti porodici.

Bivši Cvetkovićevi ministri uglavnom su uhlebljenje našli u parlamentu, iako ih je novi stranački šef Dragan Đilas prozvao da vrate mandate. Tako su u poslaničkim klupama ostali Milan Marković, Dragan Šutanovac i Dušan Petrović, koji i dalje primaju budžetske pare (oko 115.000 dinara).

Tadić živi od stranke
Dojučerašnji predsednik Srbije Boris Tadić odnedavno se zaposlio u DS-u i kao počasnom predsedniku stranke određena mu je plata od 148.000 dinara. Iako mu je kao bivšem šefu države sledovala i apanaža u visini od 80 odsto od predsedničke plate (oko 105.000 dinara), on se te privilegije odrekao. Od stranke je dobio i plaćenu stanarinu za vilu na Dedinju, koja demokrate mesečno košta oko 440.000 dinara (4.000 evra).

Poslednji komentari
  • miki Vreme: 09.12.2012 21:37h

    koliko ce da mu placaju da ne progovori istinu.E moj tadicu al` si se spustio nisko.Bolje ti je da progovoris sto pre istina ce izacin na videlo pre ili kasanije

  • miki Vreme: 09.12.2012 21:39h

    Tadicu progovaj sto pre ovi ce ti suditi pre ili kasnije a ti znas kako

  • dragan Vreme: 09.12.2012 23:05h

    valjda ce objasniti kako je sa svojom vladom i ministrima ojadio srbiju,kako mu je sin uzimao kredite nacasnu rec,i kako su tekle privatizacije pojedinih preduzeca,kako je kao ministar finansija jacao i slabio dinar prema evru i ko je profitirao sa tom razlikom,a naravno nije bilo potrebe za tim.

  • nina Vreme: 10.12.2012 13:09h

    drugi deo pise sa robije ,narocito onaj o predrasudama!

  • Stanko Vreme: 10.12.2012 20:24h

    Sta je to Mirko dobro i pametno uradio da bi o tome knjigu napisao?????

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP