Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SNS PREDSTAVIO KANDIDATE ZA POSLANIKE

Mlade nade naprednjaka

Autor: | 08.02.2014 - 08:02:00h | Komentara: 1

Naprednjaci su juče predstavili mlade kandidate za narodne poslanike sa liste „Aleksandar Vučić – budućnost u koju verujemo”. Predstavljanje je, nažalost, bilo samo vizuelno jer osim Nikole Selakovića, potpredsednika SNS-a, i Aleksandra Jovičića, potpredsednika Izvršnog odbora stranke i kandidata za poslanika, ostalima nije bilo dozvoljeno da daju izjave.

Postrojeni pred Skupštinom

Postrojeni pred Skupštinom | Foto: N. Marković

Četrdesetak mladih naprednjaka je bilo postrojeno u nekoliko redova, na stepenicama ispred glavnog ulaza u Skupštinu Srbije. Kako bi sve prošlo perfektno, potrudile su se tri devojke koje su im davale instrukcije, a to je nadgledao i nama nepoznati stranac koji im je na engleskom pričao šta i kako treba da rade. Selaković, koji je na predstavljanje došao pravo s puta, rekao je da se na izbornoj listi nalazi oko 40 mladih do 35 godina koji su prvi put kandidati za poslanike.


- Ovo je naš potpis sa mladima iz cele Srbije, za budućnost Srbije. Za razliku od potpisa koji su stavili Đilas i Živković, a koji za Srbiju znači povratak u vreme budžetskih deficita, korupcije, loših starih puteva i stranputica, upravo je ovo odgovor SNS-a i koalicije naše stranke na tako nešto što Srbiju vraća u prošlost u kojoj su tajkuni bili u prilici da donose odluke koje su imale posledice na život običnog građanina - rekao je Selaković, dok je Jovičić naglasio da predstavljeni kandidati imaju želju da pokažu odgovornost i disciplinu, a ne da „građani plaćaju slobodno vreme narodnih poslanika”.

Vladimir Đukanović

Vladimir Đukanović | Foto: N. Marković

- Želimo da doprinesemo da reforme idu što brže, da zaustavimo odliv mozgova i da nastavimo borbu protiv korupcije i kriminala iz prostog razloga jer postoji budućnost u koju verujemo - kazao je Jovičić.


Nakon njihovog obraćanja, pojednini novinari u želji da čuju šta i ostali kandidati imaju da kažu prišli su im, ali je rečeno da oni neće davati izjave. Samo je jedna novinarka uspela da dobije izjavu od kandidatkinje Ivane Stojiljković iz Užica, dok je druga uzela njen broj telefona. To se desilo slučajno jer baš u tom trenutku oni koji nisu dozvoljavali da kandidati daju izjave nisu bili tu.

Inače, osim Jovičića i Stojiljkovićeve, među mladim kandidatima za poslanike SNS-a su i Vladimir Đukanović, Sanja Nikolić, nekadašnje lice TV „Pink“, ali i Vladimir Petković, lider barajevskih naprednjaka, koji su u vlasti u toj opštini zajedno sa demokratama.

Član RIK-a na izbornoj listi

O prigovorima na izbornu listu SNS-a, na kojoj je i Vladimir Đukanović, odlučivaće - Vladimir Đukanović! Naime, Đukanović osim što je na izbornoj listi SNS-a istovremeno je i član RIK-a.
- Nakaradni Zakon o izboru narodnih poslanika ne sprečava člana RIK-a da istovremeno bude kandidat na izbornoj listi neke političke organizacije. Ovu perfidnu mogućnost iskoristio je SNS da svog predstavnika koji sedi u RIK-u stavi na visoko prolazno 23. mesto izborne liste za narodne poslanike. Lice koje je na izbornoj listi, a istovremeno je i član RIK-a sigurno će svojim učešćem u odlučivanju RIK-a uticati da se sve nepravilnosti ne razmatraju na sednicama RIK-a - protestvovali su iz Dveri.

Poslednji komentari
  • Šaki Vreme: 08.02.2014 09:11h

    Tako je, ne sme niko ništa da pomisli dok to Veliki Vođa ne smisli I odobri. Kakva komika, ovaj Đukanović ne zna prosto proširenu rečenicu da sastavi a predstavlja se kao neki bajni novinar. Užas!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP