Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

IZBRISAN IZ ČLANSTVA DSS-a

Mladenović: Nisam iznenađen isključenjem iz stranke

Autor: M. Keranović | 29.06.2015 - 16:08:00h | Komentara: 0

Andreja Mladenović isključen je danas iz Demokratske stranke Srbije zbog kršenje statuta i narušavanja ugleda stranke, saznaje "Alo!". On za naš list kaže da nije iznenađen takvom odlukom navodeći da su i ranije "postojale namere da se on odstrani iz DSS-a" i dodaje da je to "još jedna u nizu protivstatutarnih odluka Sande Rašković Ivić i dela Predsedništva stranke".

Neki bi voleli da nema  demokratije: Mladenović

Andreja Mladenović | Foto: Mitar Mitrović

- Ovo je još jedna u nizu protivstatutarnih odluka aktuelne predsednice stranke Sande Rašković Ivić i dela Predsedništva. Moja smena sa mesta predsednika Izvršnog odbora, izbor novog Izvršnog odbora, zakazivanje Glavnog odbora za septembar,  ukazuju na niz odluka koje su mimo Statuta stranke. Takve odluke dovode u pitanje samo funkcionisanje stranke i njen opstanak. Grupacija, odnosno frakcija DSS-a koju smo osnovali  nastaviće sa radom po odborima, a imaćemo svoje odbornike u skupštinama opština. To je grupa koja okuplja članove DSS-a koji zastupaju pravi, izvorni program i politiku DSS-a - navodi Mladenović za "Alo!".


Mladenovića je iz DSS-a isključio Izvršni odbor stranke, a tu odluku potvrdilo je i Predsedništvo DSS-a.

- Predsedništvo Demokratske stranke Srbije je na današnjoj sednici jednoglasno odlučilo da se Andreja Mladenović izbriše iz evidencije članstva. Predsedništvo DSS je ovu odluku donelo zaključivši da je Mladenović grubim kršenjem Statuta i nepoštovanjem odluka organa stranke narušio ugled DSS-a - stoji u saopštenju DSS-a.

Kako se navodi u saopštenju stranke koju vodi Sanda Rašković Ivić,  Mladenović je organizovao "neformalni skup lažno ga javnosti predstavljajući kao sednicu Glavnog odbora, lažno se predstavljao kao predsednik Izvršnog odbora DSS, pozvao na nepoštovanje stranačkih organa, a javnost obavestio da je rezultat neformalnog skupa formiranje frakcije unutar DSS, koju bi činili članovi koji ne prihvataju odluke stranačkih organa".

- Ovakvim nestatutarnim delovanjem i neprihvatanjem odluka Predsedništva Andreja Mladenović je delovao suprotno statutu i politici stranke i narušio njen ugled. Posledično, Andreja Mladenović na funkciji zamenika gradonačelnika Beograda više ne predstavlja DSS -  navodi se u saopštenju DSS-a.

Mladenović je početkom juna smenjen je sa mesta predsednika Izvršnog odbora DSS-a. On je do isključenja bio na čelu beogradskog odbora te stranke.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP