Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BURNO NA PREDSEDNIŠTVU DSS-a

Mladenović smenjen, Janković podneo ostavku

Autor: M. Keranović/Tanjug | 04.06.2015 - 16:11:00h | Komentara: 4

Andreja Mladenović smenjen je sa mesta predsednika Izvršnog odbora te stranke, dok je član Predsedništva Uroš Janković podneo ostavku na tu stranačku funkciju, saznaje “Alo!”. To se sve desilo na današnjoj sednici Predsedništva DSS-a.

Neki bi voleli da nema  demokratije: Mladenović

Andreja Mladenović | Foto: Mitar Mitrović

Kako navode naši izvori, rukovodstvo stranke već dugo je nezadovoljno radom Mladenovića i Izvršnog odbora.

Interesantno je, navode naši sagovornici, da su za Mladenovićevu smenu glasali i oni članovi Predsedništva koji su važili za njemu bliske.

Povodom Mladenovićeve smene oglasio se i DSS saopštenjem.

-  Predsedništvo DSS-a na svojoj današnjoj sednici donelo je apsolutnom većinom glasova odluku da se Andreja Mladenović razreši funkcije predsednika Izvršnog odbora DSS. Odluka je doneta u cilju podizanja kvaliteta timskog rada i ubrzavanja rešavanja organizacionih problema stranke. Za mandatara sastava novog Izvršnog odbora određen je Dejan Šulkić, član Predsedništva DSS i predsednik opštine Velika Plana - navodi se u saopštenju te stranke.

Andreja Mladenović je rekao da je odlukom Predsedništva DSS o njegovom razrešenju sa funkcije predsednika Izvršnog odbora izvršen puč u stranci, jer je grubo prekršen Statut DS S i doveden u pitanje opstanak stranke.


- Na ovaj nacin je izvršen puč u stranci, preuzeta apsolutna vlast Predsedništva i predsednika stranke, prekršen Statut i DSS dovedena u situaciju, u kojoj se od svog osnivanja nije nalazila, rekao je Mladenović Tanjugu.


On je ocenio da se na taj način dovodi u pitanje i opstanak stranke i njeno funkcionisanje. Mladenović, koji je prisustvovao sednici Predsedništva na kojoj je razrešen, kaže da je jedino tražio da se u najkraćem roku zakaže sednica Glavnog odbora na kojoj bi se raspravljalo o radu Izvršnog odbora, navodeći da ne beži od te rasprave.
- To je normalna i demokratska procedura, ali je očigledno da mi u ovom trenutku nemamo demokratiju u stranci i da se grubo krši Statut i da će to dovesti u pitanje zaista funkicionisanje svih organa stranke, rekao je Mladenović.

Upitan da li razmišlja da napusti DSS, Mladenović kaže da će se boriti i dalje i da će tražiti od članova Glavnog odbora da se zakaže sednica tog organa.


- Očigledno je da ovakva odluka i kršenje statuta predstavlja pokušaj da se stranka preuzme mimo onih koji su stranku osnivali i koji su u njoj toliko dugo i da se na taj način stanka uvede u jedno vanredno stanje, naveo je on.
Na pitanje da li će Gradski odbor DSS Beograd, čiji je predsednik, raspravljati o izlasku DSS iz gradske vlasti, što traži predsednica stranke Sanda Rašković Ivić, Mladenović je rekao da takva odluka nije doneta, navodeći da je Predsedništvo pre mesec dana odlučilo da nijedan opštinski i gradski odbor pre izbora ne izlazi iz lokalnih vlasti u kojima trenutno učestvuje.
- Predsednica je izlazila u javnost mimo odluka organa stranke, iznosila stavove koje je posle pravdala svojim ličnim stavom što je potpuno neverovatno, a pritom je sama predložila i učestvovala u toj odluci Predsedništva, rekao je Mladenović, koji je zamenik gradonačelnika Beograda.

Predsedništvo DSS-a je danas dalo i saglasnost da se Srpski otadžbinski front na čijem je čelu Siniša Kovačević priključi Patriotskom bloku.

Poslednji komentari
  • sale Vreme: 04.06.2015 17:17h

    To je komunisticko predsednistvo gospe nase Sande..Skupilo se drustvo i smenilo coveka iako za to nemaju pravo po statutu stranke. Uzassssss!!!!

  • Ravnogorac Vreme: 04.06.2015 18:06h

    Ako ti ga je zao vodi ga kuci. Srbija je na velikom gubitku sto jedan tako veliki strucnjak koji ima nemeriv rad u Srbiji dobio nogu iz svoje partije neznam sta su dosad cekali kakav je to smarac? Uzassssssss!!!!!!

  • nnnnnn Vreme: 04.06.2015 19:17h

    kog coveka?

  • Istina Vreme: 04.06.2015 19:24h

    Mladenovic je klasican manipulator i lazov. Dok je Uros sve to, samo xMILION!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP