Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

DEMOKRATE POZIVAJU

"Mladi da se uključe u politiku"

Autor: Tanjug | 30.04.2013 - 19:40:00h | Komentara: 2

Mali broj mladih uključen je u politička dešavanja, a oni su ti koji moraju da unose nove ideje u naše društvo, kaže generalni sekretar DS-a Balša Božović.

Božović je na skupu "Mesec dana socijaldemokratije" rekao da su mladi budućnost, a ne problem i da je obrazovanje rešenje za mnoge probleme u kome se nalazi društvo u Srbiji.

Demokratska stranka

Demokratska stranka

 Božović, koji je i predsednik omladine demokrata, podsetio je da je ta stranka orijentisana ka socijaldemokratiji i "pruža pomoć onima kojima je ona najpotrebnija".

"Sve što demokratska vlast radi u Beogradu i Vojvodini ima odliku socijaldemokratske politike", rekao je Božović i kao primer naveo da je u Beogradu tokom vlasti DS izgrađeno 37 vrtića i nekoliko škola i da to pokazuje brigu o najmlađima.
On je podsetio i da je DS obezbeđivala dodatna sredstva za besplatne udžbenike i stipendije, kao i novčanu pomoć za trudnice i najsiromašnije penzionere.
Božović je istakao i da su demokrate nedavno predstavile i plan te stranke za izlazak iz krize koji promoviše socijaldemokratsku nit i oslanja se na ekonomiju i obrazovanje.
Danilo Orlandić iz Socijaldemokratske partije Crne Gore istakao je da je najvažnije da studenti, pogotovo sa Fakulteta političkih nauka, govore o socijaldemokratiji.
"Čini mi se da regionu fali socijaldemokratije i moramo raditi više na tome", zaključio je Orlandić. 
Poslednji komentari
  • Maganik Vreme: 01.05.2013 08:48h

    Ma mladi su se uključili u politiku. Ali neće sa DS-om. Shvatili su ko ih je doveo do ropstva, bezperspektive i gladi. Sve ih je više u politici. Ali mladi su po vokaciju nevini i pošteni. Nisu oni društvo za prevejane manipulatore i lopove.

  • zoran Vreme: 01.05.2013 12:19h

    najsmesnija stvar je da su sada predstavili program za izlazak iz krize. Jadno i tuzno. A ako stvarno tako misle onda je ludnica stvarno otkljucana.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP