Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

LIDER DEMOKRATA BOJAN PAJTIĆ VRATIO SE SA LETOVANJA U ISTRI:

Morao sam na odmor zato što mnogo radim

Autor: Maja Keranović | 14.08.2014 - 08:02:00h | Komentara: 10

Lider demokrata Bojan Pajtić, koji se vratio sa odmora u Istri, gde je nabacio blago preplanuli ten, tvrdi da pisanja i priče o njegovom letovanju u Hrvatskoj služe za obračune unutar Srpske napredne stranke, odnosno sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, koji letuje koristeći državne resurse, i da su te informacije plasirane iz SNS-a.

Blago  preplanuo:  Predsednik  Demokratske  stranke

Blago preplanuo: Predsednik Demokratske stranke | Foto: Petar Marković

Pajtić je naveo da radi sve ove godine i da mu je odmor potreban, a za premijera i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića kazao je da i ne treba da ide na odmor jer 20 godina ništa nije radio.


SNS: Pajtić je u pravu, mora da se odmara!


Reagujući na Pajtićeve izjave, naprednjaci su juče saopštili da „SNS konstatuje da je Bojan Pajtić u pravu“.
- Aleksandar Vučić ne treba da se odmara, ali Bojan Pajtić, sa univerzitetskom karijerom i sa fantastičnim rezultatima posle dvanaestogodišnje vladavine u Vojvodini, mora da se odmara i to je njegova dužnost. Srpska napredna stranka potpuno je saglasna sa tim - navodi se u saopštenju naprednjaka. SNS je saopštio i da je očigledno da konferencija u sedištu DS-a predstavlja obračun Pajtića sa Borkom Stefanovićem i Borisom Tadićem.
- Očigledno je da Pajtić preko ugovora o NIS-u i „Fijatu“ koje je tražio želi da se konačno reši Stefanovića i Tadića - navode naprednjaci.

- On je 20 godina tri puta nedeljno napadao opoziciju nazivajući je ustašama i balijama i to je sve. Ja radim sve ove godine, paralelno imam i univerzitetsku i političku karijeru. Meni je odmor potreban i ja sam dužan svojoj porodici da je odvedem na odmor - rekao je Pajtić i naveo da Vučićeve preporuke o tome gde treba letovati mogu da se odnose na ministre, ali ne i na sve ostale.
- Oni nisu ostali u zemlji. Mnogi od njih letuju u inostranstvu - dodao je Pajtić.

Prvi čovek DS-a kazao je da se kritike na njegov račun o tome gde i za koliko novca letuje koriste za obračun sa Nikolićem, koji inače letuje u Bodrumu u Turskoj.

- Informacije o letovanju Tomislava Nikolića puštene su iz SNS-a. Prozivanje predsednika opozicione stranke, koji nije koristio državne resurse za letovanje, treba da izazove reakciju da mi kažemo: „Aha, a zašto je Nikolić išao državnim avionom i vodio telohranitelje“. Mislim da se u suštini radi o obračunu Aleksandra Vučića sa Tomislavom Nikolićem. Tema je zapravo ko je koristio državne resurse za svoje letovanje. Ova priča koristi se za obračun unutar SNS-a, a mi smo tu samo neko ko bi trebalo da obavi posao umesto Vučića, a mi to ne želimo da radimo - istakao je Pajtić.

On je objasnio da je u Istri letovao sa porodicom na poziv prijatelja, da je imao besplatan smeštaj i da će to učiniti i naredne godine, ukoliko takav poziv usledi. Pajtić je kazao i da na letovanju, kako su pojedini mediji pisali, nije bio 20 dana, i da veruje da se to odnosilo na Nikolića ili nekog drugog državnog zvaničnika.

Međutim, Pajtić je kazao i da mu je na letovanju bilo lepo, a u jednom trenutku i naveo da ne može da veruje da se o njegovom letovanju razgovaralo na konferenciji za novinare koja je juče održana u centrali demokrata u Krunskoj.

Bojan Pajtić i Veroljub Stevanović

Bojan Pajtić i Veroljub Stevanović

Formiranje opozicionog bloka do jeseni


Bojan Pajtić i Veroljub Stevanović, predsednici Demokratske stranke i Zajedno za Šumadiju, dogovorili su se juče o načinu buduće saradnje i pripremi platforme koja bi trebalo da okupi opozicione stranke, nevladin sektor i sve koji sa njima dele iste vrednosti i ideje, a očekuje se da će se taj blok formirati do jeseni.
Pajtić je rekao da demokrate i ZZŠ zajedno rade na izradi platforme, istakavši da je posle dve godine vlade Aleksandra Vučića vreme da opozicija bude kredibilnija, a jedan od načina saradnje biće pretakanje inicijative Zajedno za Šumadiju kroz amandmane DS-a.

„I Toma podržao ugovor o NIS“


Govoreći o ugovoru o prodaji NIS-a, Pajtić je naglasio da taj dokument nikada nije bio tajan i ponovio da, ukoliko je tajnih ugovora bilo u vreme prethodnih vlada, podržava analizu svih tih dokumenata.
- To je ugovor koji je podržao i aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić, kao i poslanici koji su sada u rukovodstvu SNS-a. Nikolić je o ugovoru sa NIS-om kazao da „bez ovog aranžmana Srbije neće biti“ - rekao je Pajtić i dodao da DS očekuje da će danas biti objavljeno „svih pet ugovora“ između „Etihada“ i Vlade Srbije.

Poslednji komentari
  • Vijvodjanka Vreme: 14.08.2014 09:44h

    Ima se moze se sta njega briga sto ce plate i penzije da se smanje covek vodi racuna o sebi sramota i uzas

  • Dobrivoje crnotravac Vreme: 14.08.2014 10:32h

    Gde su istražni organi da utvrde koga JE DOTIČNI SVE OJADIO. DA LI U OVOJ DRŽAVI NEKO KONTROLIŠE ŠTA OVAJ ČOVEK I NEMU SLIČNI RADE. ??? ,, Dužan je da odvede svoju porodicu na odmor,, - na more. TO su dužni i 800.000 neuposlenih i onih resto (van javnih preduzeća) koji rade a ne primaju plate. ŠTA SU ONI DUŽNI... Ovaj u Hrvatsku a onaj u Tursku da se lepo baškare i udaraju packe ovom NAPAČENOM narodu.

  • zexy Vreme: 14.08.2014 11:54h

    Neko je otišao na odmor sa porodicom? Jeres, treba ga odmah na Terazije obesiti! Pretvaramo se ludačkom brzinom u Severnu Koreju...

  • Mizzy Vreme: 14.08.2014 12:02h

    Kakva budalaština! Jel preslišavaju vas gde ste i od kojih para letovali?! Ako imaju neke dokaze da je krao onda treba sa tim izaći u javnost i podneti sva dokumenta koja to pokazuju. Letovanje je smešna cifra za mahinacije kojima se bave naši političari.

  • Destinacija Vreme: 14.08.2014 13:11h

    Sve je u redu letovati u Istri i more je tamo lekovito,znam,ali,i Srbija ima predivnih mesta. Toliko banja,bazena,solarijuma i lekovitih voda pride. Pravi potez turističkih radnika bi bio da Gospodin Pajtić dobije gratis boravak jer bi to bila velika reklama za objekat u kojem bi boravio.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP