Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NIJE SKROMAN

Mrkonjić: Da ja nisam ostao u sektoru ni jedan posao ne bi bio završen!

Autor: Tanjug | 24.03.2013 - 13:12:00h | Komentara: 0

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavio je danas da je neodgovorno i neozbiljno da, u vreme kada državni vrh vodi žestoku bitku za rešavanje problema južne pokrajine, iz Srbije u Brisel dolaze glasovi o smeni premijera Ivice Dačića.

Kriju poziciju Galića  u ministarstvu:  Milutin Mrkonjić Bez Mrkonjića ništa od projekata | Foto: Dimitrije Goll

"Dačić je predsednik vlade i čovek koji na najbolji mogući način radi svoj posao u punoj saradnji sa Vučićem i Nikolićem, i zbog toga je to stvar koju treba da presečemo - treba da se da puna podšska tim ljudima, jer danas je trenutak kada Srbija opet ima jedan težak period i da bismo taj težak period uspeli da savladamo moramo biti jedinstveni", rekao je Mrkonjić Tanjugu.

Mrkonjić je, posle polaganja venca na spomen obeležje na mostu kod Kovina, koji je porušen u NATO bombardovanju pre 14 godina, istakao da je vrh države jedinstven i da mu treba dati punu podršku.
Ministar Mrkonjić, koji je i potpredsednik SPS-a, ocenio je da rekonstrukcija vlade u ovom trenutku ne bi značila ništa i da bi to bio promašen potez.
Istakavši da je jednu takvu rekonstrukciju "već preživeo" u bivšoj vladi, on je kazao da bi ona sada, kako mu govori iskustvo, bila potpuno promašen potez.
"Izgubili smo godinu dana oko te rekonstrukcije, a rezultati su bili nikakvi", naglasio je Mrkonjić.
On je kazao da je potreban kontinuitet ove vlade, koja upravo "staje na noge", i da je to tim ljudi koji zna šta treba da radi i treba ih pustiti da rade.
"U mom sektoru je primer, da nisam ostao, nikada ne bi završili projekte koje smo započelu u prošlom mandatu", rekao je Mrkonjić, navodeći da su retki infrastrukturni projekti koji mogu da se završe tokom mandata jedne vlade.
"Zbog toga rekonstrukcija vlade u ovom trenutku ne znači ništa", kazao je Mrkonjić.
Komentarišući mogućnost raspisivanja vanrednih izbora, Mrkonjić je naglasio da je uvek lično bio za izbore, ali da bi sada oni doneli novih godinu dana nerada.
Mrkonjić je rekao da vlada ima jasne ciljeve ekonomske politike, koji se pre svega tiču otvaranja novih radnih mesta i da su stvoreni uslovi za nove razvojne projekte koji mogu da povećaju zapošljavanje.
"Zbog toga izbori u ovom trenutku nisu dobri", zaključio je Mrkonjić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP