Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BAHATI NAPREDNJAK

Mukica naplatio 242.542 dinara za prevoz iz Niša!

Autor: Ivana Anđelković - Branko Janačković | 07.07.2014 - 18:37:00h | Komentara: 27

Dejan Andrejević, poslanik SNS-a o kom je „Alo!“ prošle nedelje pisao kao o skupštinskom rekorderu po broju fotelja u koje je zaseo, za dva meseca naplatio je skoro 2.500 evra kao troškove puta iz Niša u Beograd na sednice Skupštine! Ne samo što je ovaj iznos nekoliko puta veći od realne cene povratne karte na relaciji Niš-Beograd nego je Andrejević u više navrata u Beograd dolazio službenim kolima niškog Javnog preduzeća „Naisus“, čiji je direktor, što implicira da su troškovi naplaćeni i u Skupštini Srbije i u Gradu Nišu.

Dejan Andrejević (SNS) sedi u sedam fotelja

Dejan Andrejević (SNS) sedi u sedam fotelja | Foto: Kostadin Kamenov

 Prema zvaničnim podacima Narodne skupštine, Andrejević je od početka mandata do 26. juna – za oko dva meseca, naplatio 242.594 dinara za dolaske na sednice Skupštine i njenih odbora, ali u ovom trenutku nije moguće proveriti da li je i koliko puta naplatio troškove za dolaske službenim kolima, jer Narodna skupština krije podatke o marki i registraciji automobila. Navodno bi objavljivanje tih podataka predstavljalo „povredu privatnosti“(!?). Sumnje pojačava i to što je Andrejević, baš u dane zasedanja Skupštine, po rečima radnika, viđan kako izlazi iz preduzeća službenim kolima, zajedno sa još dvoje narodnih poslanika iz ove stranke - Adrijanom Anastasovom (SNS) i Bratimirom Vasiljevićem (SNS).

- Pre više od mesec dana, kada je parlament zasedao, video sam kako su Anastasova i Vasiljević došli u Upravnu zgradu „Naisusa“, seli u automobil „sitroen“, sačekali direktora Andrejevića i onda su se sve troje uputili, pretpostavljam, ka Beogradu. Nije to prvi put, viđeni su ovde još koji put - kaže radnik „Naisusa“, koji je zamolio za anonimnost, a čiji je identitet poznat redakciji. Tvrdnje ovog radnika potkrepljuje snimak na kome se vidi upravo ovo vozilo parkirano ispred Skupštine Srbije u Beogradu!

Službeno vozilo niškog vodovoda na parkingu  Skupštine Srbije

Službeno vozilo niškog vodovoda na parkingu Skupštine Srbije

 Andrejević pak sve demantuje i tvrdi da na sednice Skupštine dolazi isključivo svojim privatnim automobilom marke „pasat“, proizvedenim 2002. godine. Na primedbu da postoji snimak njegovog službenog vozila u Beogradu, on navodi da je „moguće da je neko iz ‘Vodovoda‘ dolazio do Skupštine da donese neka dokumenta, pa je tada auto i uslikan pred parlamentom“.

- Uvek dolazim privatnim automobilom. Nekad sa nekim kolegom, nekada oni sa mnom. Uvek privatnim vozilom i uvek u grupi - tvrdi Andrejević.
Međutim, kada smo pokušali da od njega dobijemo podrobniji odgovor na pitanja: da li je u maju i junu neko iz „Vodovoda“ dolazio u Narodnu skupštinu, ako jeste - ko je dolazio, kada i kojim povodom, te kako je moguće da se službeni automobil direktora stvorio na delu parkinga kome pristup imaju isključivo poslanici - Andrejević nije dostavio odgovore. Uprkos više poziva i SMS-ova, odgovor na ova pitanja nismo dobili.
Kako „Alo“ saznaje iz izvora bliskog vladajućoj stranci, o slučaju Andrejevića obavešten je i vrh SNS-a.
- Obavestili smo stranku da ide službenim kolima na sednice parlamenta i da je takvo ponašanje nedopustivo. Prema mojim informacijama, on je opomenut zbog toga, te sada koristi svoj privatni automobil - kaže izvor „Alo!“ iz SNS-a.
Ostali poslanici iz Niša, kojih ima ukupno 11, na zasedanje parlamenta odlaze isključivo privatnim automobilom. Barem tako tvrde, a još uvek ih niko nije uslikao u spornoj situaciji.

Obavlja sedam funkcija, član 25 grupa prijateljstva i tri odbora

Naslovna „Alo!“ posle koje je Andrejević među kolegama dobio nadimak Mukica

Naslovna „Alo!“ posle koje je Andrejević među kolegama dobio nadimak Mukica

 Andrejević obavlja istovremeno sedam funkcija, a pored toga je u Narodnoj skupštini član čak 25 grupa za prijateljstva sa drugim državama i tri odbora! On je je direktor JKP „Naisus“, koje se stara o vodosnabdevanju Nišlija, ali i narodni poslanik, član Saveta filijale Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja, član UO Vaterpolo kluba Nais, član UO Fudbalskog kluba Radnički, član UO Regionalne privredne komore i, povrh svega, sekretar Gradskog odbora SNS-a. Zanimljivo je da je on član Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava! U Odboru za privredu, regionalni razvoj, trgovinu turizam i energetiku, kao i u Odboru za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, obavlja funkcije zamenika člana. 

Autobusom nekoliko puta jeftinije!

Inače, cena autobuske povratne karte je oko 1.800 dinara, što znači da bi, da je svaki dan, uključujući vikende, putovao iz Niša u Beograd i vraćao se, potrošio najviše 108.000 dinara. To je više nego upola manje od iznosa koji je poslanik SNS-a naplatio. Naravno, Andrejević nije imao svakodnevne službene obaveze u Beogradu, tako da bi troškovi prevoza koje su mu platili građani Srbije bili znatno niži.

Parking samo za poslanike i diplomate

Na zvaničnom sajtu Skupštine Srbije decidno piše da se poslanicima izdaju nalepnice kojima se reguliše parkikiranje oko zgrade Narodne skupštine, a koje je poslanik dužan da zalepi ili istakne na vidnom mestu automobila. Osobe koje dolaze u Skupštinu i koje mogu da prakiraju u delu oko nje su: diplomatski predstavnici, osobe u pratnji delagacija predstavnika stranih država i međunarodnih organizacija, predstavnici državnih organa Republike Srbije i duge ličnosti koje dolaze na poziv predsednika i generalnog sekretara Narodne skupštine. Prostor ispred Doma Narodne skupštine do Vlajkovićeve ulice za parkiranje vozila koriste zaposleni u Službi Narodne skupštine i drugi zaposleni čije je radno mesto zgradi NS. Za vreme održavanja sednice ovaj prostor mogu da koriste predsednici poslaničkih grupa. 
Poslednji komentari
  • tossa Vreme: 07.07.2014 18:53h

    e, a mene zena pita sto joj je poresko resenje za ovu nasu mukicu od stana vise nego duplo povecano u odnosu na lane

  • spunful Vreme: 07.07.2014 18:55h

    Inpresivno kakav lik.Gde ih samo propnalaze ovekve.Neverovatno?

  • dragisa Vreme: 07.07.2014 19:39h

    stace covek ,zbog takvih drzava propala sada dizu takse na sve moguce nacine i povecavaju cene a narod neka pati ,

  • box Vreme: 07.07.2014 20:10h

    Doticnog stiti g.Perisic koji je alav na pare,a funkcioneri iz SNS u Nisu na svim funkcijama gledaju sto vise da uzmu para,kradja na veliko je u toku.

  • krle Vreme: 07.07.2014 20:22h

    Dobro, ukorili su coveka nece valjda da kazne osobu koja radi sedam posla odjedared.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP