Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

NE ODUSTAJE

Mustafa neće da pregovara o Trepči

Autor: Beta | 28.02.2015 - 17:47:00h | Komentara: 2

Premijer Kosova Isa Mustafa je danas u Mitrovici izjavio da se o Trepči neće razgovarati ni sa kim, sem s rudarima koji rade u Trepči, jer se radi o bogatstvu Kosova.

Nesreća u rudniku posledica je zemljotresa

Ilustracija | Foto: Profimedia.rs

Govoreći na manifestaciji "Nedelje rudara", povodom 26 godina od velikih protesta rudara Trepče 1989. godine kada se veliki broj rudara dobrovoljno blokirao u jamama, Mustafa je rekao da će u rešavanju sudbine Trepče odlučiti Skupština Kosova, u saradnji s rudarima, i da će Trepča ostati "gigant ekonomskog razvoja Kosova".
- Trepča pripada Kosovu, minerali i rude pripadaju Kosovu i mi ni sa kim nećemo sesti za sto i razgovarati o Trepči. O Trepči ćemo razgovarati samo s vama - rudarima Trepče - rekao je Mustafa.
Predsednik Sindikata Trepče Nezir Behrami je kritikovao institucije Kosova i optužio ih da se nisu dovoljno ozbiljno bavile tim gigantom kosovske privrede.
- Nijedna vlada do sada nije bila spremna da se suoči sa problemima Trepče i u najmanju ruku da donese zakon o penzionisanju ili invalidskoj penziji, kako bi se rešili problem svih onih radnika koji nisu više među nama i nisu mogli da se vrate na posao - rekao je Behrami.
Poslednji komentari
  • smarac Vreme: 28.02.2015 20:57h

    Pa ovo je bar lako da resimo .... potopiti sve kopove na teritoriji Srbije .... ali verujem da su nasi retardi nesposobni za to ..... Ovaj bilmez ne zna sta prica .... bogatstvo kosova a kopovi na teritoriji Srbije ..... LOL jel radi neko sa 5g mozga u nasoj nakaradnoj vladi ?

  • Ja Horina Vreme: 28.02.2015 21:07h

    Pa sasvim normalno.Sta i sa kim ima da se razgovara o Trepci? Trepca je prirodno bogatsvo Kosova. Doduse ona je bila prirodno bogastvo tadasnje Jugoslavije,kada sezivelo u jednoj drzavi, ali nje vise nema, sada su sasvim druge slike i prilike, postoje drzavne granice, koja uokviruju teritorije drzave i svaka drzava mora koristiti njena prirodna bogatsva. Nista tu nema spornog.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP