Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

AKTIVISTI SPS-A, SNS-A I DS-A NAPADNUTI JUČE U MIONICI

Na izborima sevale i desnica i levica!

Autor: I. K. | 29.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 1

Izborni dan u Mionici obeležila su prebijanja stranačkih aktivista, zbog čega su tokom dana iz tabora naprednjaka, demokrata i socijalista pljuštale žestoke međusobne optužbe. Zbog ovih incidenata, poslanici DS-a su u Skupštini Srbije tražili prekid sednice, ali je predsednica parlamenta Maja Gojković prekinula samo prenos zasedanja uživo kako bi se poštovala izborna tišina!

Gavrilovića tukla desetorica

Gavrilovića tukla desetorica


Prvi je batine dobio Milan Gavrilović, nosilac izborne liste DS-a u Mionici.
- Bukvalno sam upao u zasedu! Vraćao sam se iz Nanomira, nakon obilaska biračkog mesta, kada mi je „lada niva“ valjevskih registracija preprečila put, a drugi automobil stao je iza mog vozila. Izašao sam, predstavio se najpristojnije, a bar deset ljudi nasrnulo je na mene i počelo da me bije. Pukla mi je arkada - ispričao je Gavrilović.


Stefanović: Počinioci nepoznati!


Povodom nasilja tokom glasanja na lokalnim izborima oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je potvrdio da je u Mionici u tri odvojena slučaja došlo do napada na trojicu aktivista SPS-a, SNS-a i DS-a. Kako je rekao, reč je o nanošenju lakših telesnih povreda i prema do sada raspoloživim informacijama počinioci su N. N. lica. U to mesto u zapadnoj Srbiji upućen je i načelnik policijske uprave Valjeva.
- Upozoravam sve učesnike izbornog procesa u opštini Mionica da će policija preduzeti najoštrije potrebne mere da održi javni red i mir - poručio je Stefanović.

O ovom slučaju demokrate su izvestile već u prvim satima glasanja. DS je optužio SNS da stoji iza ovog prebijanja, a naprednjaci su reagovali kontraoptužbama. “Danas u Mionici, sutra u vašem gradu. Danas Milan, sutra možda baš neko od vas! Stop nasilju koje sprovodi SNS”, napisao je na Tviteru poslanik DS-a Dragan Šutanovac.

Njegova koleginica Aleksandra Jerkov, uz sliku prebijenog Gavrilovića, napisala je: “Kandidat DS-a. Pretuklo ga 12 aktivista SNS-a. Naprednjačka demokratija na delu”.

“Razbojnici i nasilnici iz DS-a žele prekid izbora u Mionici svesni da dva glasa ne mogu da osvoje. Tuku ljude i upadaju na biračka mesta”, uzvratio je na Tviteru poslanik SNS-a Vladimir Đukanović. Naprednjaci su optužili pretučenog Gavrilovića za kupovinu glasova i naveli da je do tuče u kojoj je učestvovao došlo jer je u tome uhvaćen.

- Gavrilović je kupovao glasove u Nanomiru. Kada su to uočili, kontrolori SNS-a su ga opomenuli da to ne čini. Došlo je do rasprave i tuče - ispričao je poverenik naprednjaka i prvi na izbornoj listi SNS-a Boban Janković. Naprednjaci su osudili “primitivno i nasilničko ponašanje” i funkcionera DS-a, koji su, pored brojnih incidenata, i fizički nasrtali, pretili i vređali aktivistkinje SNS-a Verku Lukić i Anu Purić u mestu Đurđevci.

Borko Stefanović u Mionici

Borko Stefanović u Mionici


- Smatramo da je ovakvo ponašanje funkcionera DS-a Dragoljuba Višnjića, koji se i nalazi na izbornoj listi DS-a, nedopustivo - navedeno je u saopštenju naprednjaka.

I među socijalistima je bilo prebijenih. Petoro aktivista SPS-a je pretučeno i, kako kažu u izbornom štabu socijalista, među njima su Aleksandar Đukić i Vladimir Dimitrijević, koje su nepoznati “ćelavci”, čim su izleteli iz džipa, napali i udarali u centru Mionice.
Poslednji komentari
  • šiki Vreme: 29.12.2014 10:52h

    I. Šta reče Borko? DS-u skače popularnost.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP