Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

OD JANUARA DO DANAS

Na Kosovo vraćeno 6.000 emigranata

Autor: Beta | 24.05.2015 - 09:15:00h | Komentara: 0

Od početka godine na Kosovo je vraćeno više od šest hiljada ljudi koji su od tada emigrirali u zapadnoevropske zemlje, objavila je agencija Kosova lajv (kosovalive.com), pozivajući se na zvanične izvore.

Atmosefera pred meč Kosovo - Haiti / Foto: Aleksandar Dimitrijević

Ilustracija / Foto: Aleksandar Dimitrijević

Predstavnik za migracije u kosovskom Ministarstvu unutrašnjih poslova Valjon Krasnići rekao je za Kosova lajv da je najviše stanovnika Kosova vraćeno iz Nemačke, a da ih ima i iz Madjarske, Austrije, Švedske, Švajcarske i drugih evropskih zemalja.
"Iz Nemačke ima povratka skoro svake nedelje. Od 1. januara do juče vratilo se nešto više od šest hiljada Kosovara, što je više nego prošle godine, kada je vraćeno oko 4.600 ljudi", rekao je Krasnići.
Prema njegovim rečima, u utorak 26. maja najavljen je povratak oko 100 gradjana Kosova, koji su emigrirali u zapadnoevropske zemlje, a za 2. jun najavljen je povratak nove grupe.
Prištinska agencija prenosi i izjavu ministra unutrašnjih poslova Bavarske Joakima Hermana, po kojoj će vraćanje kosovskih emigranata biti "dosledno" nastavljeno.
U razgovoru za Kosova lajv jedan od emigranata Besim Beriša, koji je u februaru odlučio da napusti Kosovo i emigrira u Nemačku, kaže da je odlučio da se vrati kući zbog teških uslova u jednom od nemačkih kampova za zbrinjavanje imigranata i zbog male verovatnoće da će dobiti azil.
"Već četiri meseca sam u Nemačkoj i ohladile su se nade da ćemo imati priliku da dobijemo azil. Na Kosovu sam ostavio roditelje, ženu i malu decu, zbog kojih sam jako uznemiren. Vidi se da su mogućnosti da se ovde nešto radi minimalne, dakle svojevoljno sam potpisao da se vratim na Kosovo", rekao je Beriša.
On je kazao da se nada da proces povratka neće trajati dugo i da će po povratku na Kosovo dobiti nazad svoj posao taksiste, čime se bavio poslednjih sedam godina.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP