Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VUČIĆ NALOŽIO RADOMIRU NIKOLIĆU

Najuri bahate funkcionerčiće!

Autor: Blic | 28.03.2015 - 22:46:00h | Komentara: 2

Lider SNS Aleksandar Vučić odlučio je da stane na put “funkcionerčićima koji se u gradovima po Srbiji bahate” i narušavaju ugled stranke.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

On je ovu poruku o “funkcionerčićima” preneo kompletnom vrhu stranke i naložio predsedniku Izvršnog odbora SNS Radomiru Nikoliću, da je sprovede, kao i da se krene sa zavođenjem discipline i čišnjenjem redova u svim gradovima Srbije.
Kako “Blic” saznaje, tako je i Gradskom odboru u Čačku preksinoć isporučen zahtev da se preispita rad svih lokalnih funkcionera i direktora i da se shodno tim zaključcima, izvrši njihova smena ili da nastave da rade.

- Vučić nam je i na Glavnom odboru sredinom januara jasno stavio na znanje da će morati više da se radi i da neće dozvoliti da se pretvorimo u biznis stranku, poput DS. Uoči početka stranačkih izbora, 15. marta, ponovio je da se po opštinama u Srbiji mora statiti na kraj onima kojima su samo bitne fotelje, ali i međusobnim svađama. Ima svako pravo da na različito mišljenje, ali se prozivke i kritike zarad ličnih sujete neće tolerisati. Svi moraju raditi više i to tako da građani to osete u svojoj sredini, a oni koji neće mogu odmah da idu. Dok se ne okončaju unutarstranački izbori do 15. maja bukvalno će biti ispitan rad svih gradskih odbora, nakon toga će ljudi ili biti reizabrani ili zamenjeni ovim ljudima. Njegov zahteva je da se svi posvete ozbiljnom poslu - kaže izvor "Blica" iz vrha SNS-a.

Da je Vučić bio ozbiljan u ovoj nameri, pokazuje i primer Niša u kojem je ove nedelje centrala raspustila Gradski odbor (GO) i pet opštinskih, koji su više puta opominjani da moraju rešiti međusobne svađe. Nakon Niša, predsednik IO Radomir Nikolić otišao je u četvrtak veče sa istim porukama od Vučića i u Čačak, gde se takođe postoje unutrašnje razmirice.

Kako je objasnio članovima odbora u Čačku pravljenje struja unutar odbora i nedovoljni angažovanje se neće tolerisati, jednako kao ni bahaćenje. Poput Nišlija, i Čačani su bili iznenađeni i odlukama centrale koje su im “isporučene” i posetom Nikolića. Oni su se usprotivili smenama u opštinskom odboru pravdajući su se da su ga vodili „sve dobri ljudi“.


Osim Niša i Čačka, i Leskovčani su ove nedelje imali “kontrolu”, s obzirom na to da im je centrala poništila izbore za mesne odbore koje su pokušali da sprovedu po principu javnog glasanja iako je po pravilniku stranke propisano tajno glasanje. Ko je sledeći za iznenadnu posetu i “provetravanje” za sada niko zasigurno ne zna, jedino što se zna da će svi doći na red do okončanja unutarstranačkih izbora.

Poslednji komentari
  • ružica Vreme: 29.03.2015 10:11h

    trla baba lan ,da joj prođe dan....a narod kao sisao veslo....pa sve veruje....

  • leskovcanin Vreme: 29.03.2015 13:01h

    Ma sta ima vise da se prica dodji u Leskovac pa da vidis sramotu svoje stranke i gradonacelnika nijedno radno mesto nije otvorio osim sto je sve svoje zaposlio u gradskoj upravi hvali se ciscenjem deponija i zaposljavanjem mladih u radnjama sto vode kinezi koji cak nemaju ni fiskalne kase.vi ste gori nego Milosevic svoje vremeno ili ga vi skidajte ili cemo mi Leskovcani motikama

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP