Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

BESPARICA

Naprednjaci bez kinte!

Autor: Milica Dakić | 24.08.2012 - 11:06:00h | Komentara: 0

Ako je verovati imovinskim kartama koje su prijavili Agenciji za borbu protiv korupcije na početku obavljanja javnih funkcija, mnogi novopečeni kadrovi, mahom iz redova Srpske napredne stranke, gotovo su puki siromasi.

Nema se para

Nema se para | Foto: Beta

 Tako su Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić i Milan Bačević prijavili da nemaju ni dinara ušteđevine ni depozita, kao ni automobil na svoje ime, a najmlađi član vlade Nikola Selaković kao najveću dragocenost hteo je da prijavi laptop i fotoaparat „nikon“.

Ipak, prema podacima koji su do sada dostupni, od njih odskače bivši savetnik predsednika i njegov prezimenjak Aleksandar Nikolić, koji je nedavno imenovan za državnog sekretara u Ministarstvu odbrane. On poseduje dupleks od 183 kvadrata, garažu, kao i tri lokala, a vozi „mercedes ML 280“ iz 2007. godine. To ne čudi kada se zna da je suprug voditeljke RTS-a Maje Japundže postao poznat pod nadimkom Foto Toni jer je u Beogradu među prvima otvorio lanac fotografskih radnji, a svoj luksuzni dom svojevremeno je s ponosom pokazivao medijima.
Još jedan Tomin savetnik, koji je avanzovao do ministarskog kabineta, ali i njegov porodični prijatelj Milan Bačević, skućio se u 100 kvadrata zahvaljujući nasledstvu, a po istoj liniji došao je i do pet ari placa. Sudeći prema imovinskoj karti, Bačević nema ni automobil ni ušteđevinu, ali je kao profesor na Univerzitetu u Prištini zarađivao mesečno 140.000 dinara, a na Geografskom fakultetu u Beogradu dodatnih 25.000.
Na Andrićevom vencu u svojstvu savetnika za odbranu i bezbednost ostao je penzionisani general Milorad Simić, koji od PIO fonda prima ček na 114.000, uz 96.000, koliko dobija za savetničke usluge, a poseduje kuću od 108 kvadrata, trosoban stan od 86, kao i 4,6 ari placa s kućom.
Dojučerašnji Nikolićev savetnik, a danas šef Bezbednosno-informativne agencije Nebojša Rodić podneo je Agenciji imovinsku kartu koja se odnosi na period dok je još obavljao funkciju generalnog sekretara predsednika Srbije. Rodić takođe tvrdi da nema depozita i štednih uloga u domaćim i stranim bankama, ali ni automobil na svoje ime. To ne čudi kada se u obzir uzme informacija koju je „Alo!“ nedavno objavio da je na posao na Andrićevom vencu Rodić stizao biciklom!

Rakić zemljoposednik!

Miodrag Rakić, nekadašnji šef kabineta Borisa Tadića, prijavio je po napuštanju Andrićevog venca da poseduje kuću od 200 kvadrata, kao i tri parcele - od jednog i po hektara, 80 ari i od tri i po ara, a kompletnu imovinu stekao je nasledstvom!

Istovremeno, kupio je stan od 119 kvadrata, a ugovorom o poklonu postao je vlasnik i polovine dvosobne nekretnine. Da li je stan kupio od profesorske plate, tek prvi bezbednjak je od 2008. godine radio kao stalni profesor na Visokoj tehnološkoj školi strukovnih studija u rodnom Šapcu, gde je predavao etiku, komunikologiju, pa čak i sajber pravo, a objavio je devet stručnih radova.
I dok će imovinske karte većine aktuelnih ministara biti poznate nakon 10. septembra, vicepremijer i ministar vojni Aleksandar Vučić prijavio je da poseduje stan od 117 kvadrata, ali ne i prevozno sredstvo, kao ni ušteđevinu. Ministar pravde Nikola Selaković nedavno se našao na mukama kada je Agenciji za borbu protiv korupcije trebalo da prijavi svoju imovinu. Tako je najmlađi član vlade imao dilemu treba li u kolone da upiše fotoaparat „nikon“ i laptop, jer ništa vrednije od toga ne poseduje!

Od novih ministara, jedino je Zorana Mihajlović prijavila da ima ušteđevinu. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP