Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

ALO! INTERVJU: VEROLJUB STEVANOVIĆ

Naprednjaci će se spotaći u Šumadiji!

Autor: Biljana Nenković | 28.06.2013 - 07:15:00h | Komentara: 5

Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca i prvi čovek stranke Zajedno za Šumadiju, povodom zahteva da posle izbora za mesne zajednice, raspiše vanredne lokalne izbore, poziva kadrove SNS-a na kratak kurs vođenja politike i optužuje sina Tomislava Nikolića Radomira da ne zna matematiku i da nema elementarno znanje iz politike. Stevanović kaže da Kragujevac nije Zaječar i da je centar Šumadije „mesto o koje će se naprednjaci spotaći“.

Tvrd orah: Stevanović

Tvrd orah: Stevanović

- Da su bili pametni došli bi kod mene na jedan besplatan krus od šest meseci da nauče nešto. To bi bilo dovoljno vremena da izaberem nekog od njih od koga bi moglo nešto da bude u budućnosti. Prvo, izbore za mesne zajednice, koji su građanski, shvatili su kao stranačke. Svoj poraz ne smeju da saopšte centrali, pa me uporno ubeđuju da je jedna trećina veća od dve trećine. Znači ne znaju matematiku. Drugo, porazno je što ne znaju ko raspisuje vanredne izbore. Elem, to je jedna iskomplekisarana priča, mladog i neiskusnog Nikolića.... Da ja raspisujem izbore, odmah bih to učinio i opet pobedio.

Zašto se baš u Kragujevcu traže vanredni izbori i dovodi u pitanje vaš legitimet?
-Kragujevac im je trn u oku, jer imamo rezultate! Opasnost da demagogija i populizam ne budu totalno razotkriveni. Ali, Kragujevac im nije Zaječar. Uspeli su na silu, krađom i pritiskom da dobiju izbore. Svedok sam toga. Kadrovi su im neverovatni. Kako god odluče, spotaći će se na Kragujevac. Bave se podmetanjima, pritiscima preko policije. Ako sad raspišu izbore, gube, ako ne raspišu, opet gube kad ih raspišu. Uopšte nema nervoze. Ne jede se korupcija i hapšenja, koju oni nude, već hleb, posao, zarada i mogućnost da se preživi od plate koju imate.

Otkuda sada konfrontacija sa naprednjacima i njihov zahtev za vašu smenu kada se prošle godine pominjalo da ste im nudili udeo u lokalnoj vlasti?
-Tačno je da sam imao razgovor sa Tominim sinom, Radomirom i rekao sam mu da je bolje, ne za mene, nego za grad, da uđu u vlast. Bliži je Tomi, nego ja i kad je grad u pitanju da može bolje da se reši neki problem. Bio je to i čist poziv na edukaciju, ali on je rekao da više voli da bude opozicija. I DS me pre nekoliko godina kao vodeća u republičkoj vlasti žestoko napadala. Kako su me napadali, tako su i prošli. Naprednjaci će proći još gore.

Dinkić i Stevanović

Dinkić i Stevanović

Da sam Mlađa, ne bih trpeo!


- Zašto Mlađan Dinkić ostaje miran i ne reaguje na najnovije napade, ne znam. Nema te sile i te vlasti u kojoj bih ja ostao kada bi meni to radili. Ekonomija nije stvar samo jednog čoveka, već Vlade. Otkud ovo i koje su to sile snage i moći koje to rade Mlađi, ne znam. Ja znam samo da to ne bih mogao da trpim. Svaka mu čast kako on to podnosi. Ali bih ja seo sa tim ljudima, sa kojima se on svakog dana viđa i radi i rekao: „Tačka, ja ovo neću da trpim!“

Poslednji komentari
  • VERKO NIJE SUMADINAC ON JE BETMEN Vreme: 28.06.2013 09:37h

    Ahahaaa!!

  • Мали Вучко Vreme: 28.06.2013 11:49h

    Напредњаци ће ти доћи главе у Шумадији....

  • Петроније Vreme: 28.06.2013 11:50h

    Свему дође крај....

  • Zoran Vreme: 28.06.2013 21:39h

    Naprednjacima je ovaj Vidovdan početak kraja ne samo u Šumadiji. Srbi ne vole izdajnike!

  • Ivana Vreme: 29.06.2013 12:33h

    I Bosko Nicic je mislio da je izvadio tapiju za fotelju. Pa se spotakao.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP