Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

GODIŠNJICA

Naprednjaci dali peticu vladi

Autor: Tanjug | 21.04.2015 - 15:32:00h | Komentara: 0

Poslanici vladajućih stranaka ocenili su danas pred skupštinskim izveštačima rad Vlade Srbije u prvih godinu dana peticom i poručili da su postignuti rezultati vidljivi i prepoznati, dok opozicija smatra da je izvršna vlast po svim parametrima ostvarila loše rezultate.

Vlada Srbije

Vlada Srbije

Šef poslanika SNS Zoran Babić dao je vladi peticu za prvih godinu dana funkcionisanja, a kao najveća postignuća izdvojio to što vladom više ne upravljaju tajkuni, što je zaustavljen pakleni trend rasta nezaposlenosti, primen Briselski sporazum...
- Sada je nezaposlenost na oko 20 odsto - rekao je Babić i ponovio stav svoje stranke da što pre moraju da budu raspisani pokrajinski izbori.

Babić je poručio da je za naprednjake izborna volja građana svetinja i da su u tom smislu izbori u Vojvodini moralo davno da budu održani, budući da vlast u pokrajini nema legitimitet.

Socijalista Đorđe Milićević prvih godinu dana vlade opisuje u tri reči - modernizacija, promene i reforme.

Vlada Srbije je, prema njegovim rečima, pokazala odlučnost i ozbiljnost u realizaciji proklamovanih ciljeva, a ti rezultati su bili vidljivi i prepoznatljivi.
- Građani imaju vladu koja rešava probleme - poručio je Milićević i naveo da je izvesno da će Srbija u narednom periodu imati pokrajinske i lokalne izbore, a da za vanrednim parlamentarnim izborima nema potrebe, budući da Vlada Srbije ima legitimitet i podršku građana.

Opozicija, međutim, ima drugačije mišljenje.

Šef poslanika DS Borislav Stefanović smatra da je vlada po svim parametrima pokazala izuzetno loše rezultate i da je "lošija od same sebe".

- Imamo, bez obzira na optimistične izjave premijera, smanjenje deficita tako što se ukidaju budžetske uplate lokalnim samouprava i infrastrukturni projekti...  - smatra Stefanović.
Prema njegovim rečima, vlada je pokazala da je bila lošija od same sebe u prethodne tri godine, gradjani samo vide gušenje slobode, rast cena i nezaposlenosti, nedostatak ulaganja iz inostranstva i same Srbije, usložnjavanje procesa evropskih integrracija i rešavanja kosovskog pitanja.
Šef socijaldemokrata u parlamentu Marko Đurišić poručuje da posle godinu dana rada kabineta Aleksandra Vučića privreda nije pokrenuta uprkos preduzetim merama i da su smanjene plate i penzije, pa gradjanima samo ostaje da veruju premijeru da će živeti bolje za godinu, dve, tri...

Po mišljenju predsednika Nove stranke Zorana Živkovića prvih godinu dana vlade obeležile su "velike laži i neispunjena obećanja", poručujući da vlast mora biti promenjena, jer ne poštuje minimum demokratskih i civilizacijskih vrednosti.

Lider LSV Nenad Čanak naveo je da prethodne vlade nisu učnile da Novi Sad bude bezbedniji, da je aktuelna vlast barem povećala broj policajaca i imenovala šefa policije u tom gradu, ali da, sa druge strane, nisu rasvetljena ubistva u glavnom gradu Vojvodine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP