Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

SKUPŠTINSKA RASPRAVA

Naprednjaci i demokrate zaratili zbog kafe i čaja!

Autor: Ekipa Alo! | 14.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Skupštinska rasprava o Predlogu zakona o sprečavanju dopinga u sportu juče je na kratko prekinuta, jer se povela polemika o unošenju hrane i pića u skupštinsku salu.

Balša Božović i Aleksandar Jovičić

Balša Božović i Aleksandar Jovičić

Naime, u trenutku kada je trebalo da govori poslanik naprednjaka Aleksandar Jovičić, u salu je ušao poslanik DS-a Balša Božović, koji je doneo nekoliko čaša čaja i kafe. Jovičić je tada zatražio od predsedavajućeg da reaguje na, kako je naveo, kafe pauzu u redovima demorkata.


- Molim vas da kao predsedavajući reagujete jer to krši dostojanstvo parlamenta. Mislim da ovde treba da razgovaramo o ozbiljnim zakonima, na jedan odgovoran način, pa bih zamolio da reagujete po tom pitanju. Ako je potrebna pauza, sačekaćemo - rekao je Jovičić. Predsedavajući Igor Bečić odgovorio je da je kasno primetio da je Božović „uneo lanč pakete u salu“ i ocenio da to nije u redu.
Tada se u polemiku uključio i poslanik DS-a Dragan Šutanovac, koji je upitao zašto je problem kafa kada je i prisutni ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ima. Bečić je rekao da ministar ima pravo na kafu, jer je on gost i ne može da izađe na kafe pauzu. Balša Božović se tada javio zbog povrede Poslovnika, uz ocenu da nije na predsedavajućem da ocenjuje da li je on uneo pakete ili čaj, posebno jer „neko prehlađen dolazi na sednicu da sluša zakon za koji misli da je važan“.
Tada ga je Bečić upitao da li to znači da su svi koji su dobili pakete prehlađeni i nije mu dozvolio da obrazloži povredu Poslovnika. Na to je reagovala poslanica demokrata Aleksandra Jerkov, koja je istakla da je nedopustivo što njenom stranačkom kolegi nije dozvoljeno da obrazloži povredu Poslovnika. Polemika se završila isključivanjem mikrofona Aleksandri Jerkov.
Poslednji komentari
  • Kazna Vreme: 14.10.2014 09:35h

    Al' je silan mladozenja Jovicic.Ne bi taj dao ni casu vode zednom u pustinji.Ako,dsovci,vi ste takve stvorili.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP