Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Politika

VUČIĆ NE ŽELI NEMIRE 25. APRILA

Naprednjaci odlažu miting, ali DS neće!

Autor: M. Keranović | 30.03.2015 - 07:00:00h | Komentara: 4

Srpska napredna stranka odlaže veliki stranački miting u Novom Sadu, koji je trebalo da bude održan 25. aprila ispred zgrade Vlade Vojvodine, a Demokratska stranka ne odustaje od svog okupljanja, koje je zakazano za isti dan, ali u Beogradu.

| Foto: Dejan Živančević

Naprednjaci, međutim, ne odustaju od najavljenog mitinga u Novom Sadu. On se samo neće održati 25. aprila kada i skup DS, izjavio je premijer Srbije i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić.

- Mi ćemo održati najavljeni skup nekog drugog dana. Lično, kao lider najveće stranke u Srbiji, nemam nameru da delim državu i narod. To mi ne pada na pamet - naglasio je Vučić.

Premijer je dodao da Vlada nikada neće zabraniti niti uskratiti pravo na slobodno okupljanje.

| Foto: Petar Marković

- U slučaju da se održavaju dva mitinga u isto vreme, pitanje je da li bi mogao da se obezbedi mir. A meni su kao lideru najveće stranke i premijeru mir i stabilnost najvažniji - rekao je Vučić, ističući da SNS odlukom da pomeri datum mitinga kojim će obeležiti godinu dana rada Vlade ne pokazuje slabost već - snagu!

S druge strane, na mitingu demokrata, čiji je početak zakazan za 17 sati, osim visokih funkcionera DS-a govoriće i nestranačke javne ličnosti, ali i predstavnici drugih opozicionih stranaka. Ko će sve tačno govoriti na mitingu, biće poznato ove nedelje.

- Od mitinga ne odustajemo jer Demokratska stranka nema pravo da ćuti na katastrofalnu situaciju u zemlji - kaže za „Alo!“ Radoslav Milojičić Kena, predsednik organizacionog odbora mitinga demokrata. Posle mitinga, krenuće protestna šetnja sa Trga Republike do zgrade Vlade u Nemanjinoj ulici.

Poslednji komentari
  • Мирослав Vreme: 30.03.2015 10:10h

    Данас је СНС најбоља и најсигурнија фирма у Србији, испуњава све жеље... три године нам причају бајке а МИ ЈЕДВА ЖИВИ, НИКАД ГОРЕ НИЈЕ БИЛО, НИ ЗА ВРЕМЕ РАТА И ИНФЛАЦЛИЈЕ... зајахали радикали све што је било слободно и вреди нешто они су купили... младе окупиули лепо плаћају - АПСОЛАУТНА ВЕЋИНА НА ДУЖЕ ВРЕМЕ- 80% грађана у Србији - гладује и чека - кинезе, русе, немце арапе, чехе, финце, ванземаљце - КОЈА ЈЕ ТО ПРЕВАРА... е само још остала Војодина ван СНС, трн у оку.

  • vitez Vreme: 30.03.2015 12:43h

    Taman, neka im ovi iz SNS-a pozajme one stiropore.

  • glas naroda Vreme: 30.03.2015 12:53h

    Kakav bre mir i stabilnost,prpa bato prpa.

  • Nebojša Vreme: 31.03.2015 23:23h

    Svi su oni isti, i DS i SNS.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP